[#13]
Re: Dokumentacja układów AMIGI
@dżez,
post #1
Dokumentacji - w sensie "tradycyjnych" datasheetów - to nawet nie próbuj szukać. Nie ma jej (no, może poza szczątkami na stronie Dave Haynie'ego).
W ogóle Commodore zawsze ten temat olewało. Nawet w czasach przedAmigowych - takie VIA 6522 (które było kupowane przez wiele firm) doczekało się datasheetu po kilku latach...
Serwisówki są na sieci - google bez problemu pokaże gdzie. Ale też to są tylko schematy+partlista i kilka słów na pożegnanie. Można również kupić kserówki - ja tak zrobiłem w zamierzchłych czasach w pewniej firmie, która co tydzień pojawia się na Wolumenie ;)
Powiem tak - serwisówka od komodorowskiej stacji 1541 była o niebo lepsza niż serwisówki Amigowe :P
Prawa do hardware-u ? Może i ktoś ma. Ale pewnie w ramach tych praw mają tylko schemat i może PCB :P Bo dane z Commodore Semiconductor Group to chyba jednak przepadły. Razem z pewnym Vaxem na którym Commodore trzymało "wszystko a nawet jeszcze więcej"...
Co do Eagle'a - wujek Google podpowiada mi, że na stronie
http://www.gb97816.homepage.t-online.de/projekte.htm jest trochę stuffu amigowego (schematy i PCB) - np. "nowa" wersja A1000, dopałka do niej itp itd.