[#1] Skaner
Mam zamiar kupić skaner do mojej Ami. Chciałbym się dowiedzieć jaki byłby najlepszy. Poza tym jakie oprogramowanie jest potrzebne. Z tego co mam to ImageFX, FXscan.
Pozdrawiam

[#2] Re: Skaner

@Arbuz, post #1

Najpierw powinieneś zajrzeć do dokumentacji tych programów i obadać do jakich skanerów
są sterowniki, dopiero później się zdecydowć który kupić. Pozatym ważne jest to czy masz
odpowiednie złącza aby takowy podłączyć (USB, SCSI itp.).

Pozdrawiam
[#3] Re: Skaner

@Arbuz, post #1

Poprzeglądaj archiwum ze ScanQuixem, BetaScanem i zobacz jaki skaner zadziała. fxScan korzysta ze sterowników albo betascana albo scanquixa, nie ma własnych. No i czy aby na pewno masz ten skaner gdzie podłączyć (najłatwiej chyba jest ze skanerami pod scsi i usb).
[#4] Re: Skaner

@szulu, post #3

Nie mam ani scsi ani usb

[#5] Re: Skaner

@Arbuz, post #4

To jest jeszcze dodatkowy port rownolegly Paralizer. Sterowniki do skanera Primax pracuja pod ImageFX
[#6] Re: Skaner

@Arbuz, post #4

Niektóre skanery działają ze standardowym portem równoległym ale nie wiem czy znajdziesz taki model. Pozostaje więc Paralizer.
[#7] Re: Skaner

@Arbuz, post #4

I podejrzewam że masz tylko oryginalny amigowy port parallel. W takim razie zapomnij o skanerach.
[#8] Re: Skaner

@kmilota, post #7

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem