[#1] Drukarka do Amigi1200.
Czesc!!!

Mam w domu drukarke Epsona StylusColor 440 pod port LPT1.

Czy moge ja podlaczyc do A1200 i czy potzrebne sa jakies specjalne kable dzialajace z Amiga.

Skad mozna sciagnac sterowniki do drukarki dla Amigi.

Mam zainstalowany WB 3.1

KG
[#2] Re: Drukarka do Amigi1200.

@Krzysztof G., post #1

Tą drukarkę normalnie podłączasz do portu równoległego w Amidze. Co do sterowników, to w AmigaOS3.9 są EPSONQ i EPSONX, ale nie mam pojęcia jak z kompatybilnoścoą. Natomiast w TurboPrincie jest sterownik do Epson_StylusColor440.
[#3] Re: Drukarka do Amigi1200.

@Krzysztof G., post #1

W przypadku Amigi dla bezpieczeństwa zasada była taka: należy we wtyczce przewodu drukarki od strony Amigi odlutować i zaizolować przewód do pina nr 14. Nie wiem, czy w przypadku Twojej drukarki jest to konieczne, ale radziłbym o tym pomyśleć. Co do sterowników - patrz komentarz wyżej. A inne dla Epsona 440 np. na Aminecie !

[#4] Re: Drukarka do Amigi1200.

@Krzysztof G., post #1

W przypadku Amigi dla bezpieczeństwa zasada była taka: należy we wtyczce przewodu drukarki od strony Amigi odlutować i zaizolować przewód do pina nr 14. Nie wiem, czy w przypadku Twojej drukarki jest to konieczne, ale radziłbym o tym pomyśleć. Co do sterowników - patrz komentarz wyżej. A inne dla Epsona 440 np. na Aminecie !

[#5] Re: Drukarka do Amigi1200.

@el, post #4

Masz racje, ale o tej porze przy komputerze
[#6] Re: Drukarka do Amigi1200.

@MSS, post #5

Niestety nocny pakiet Tepsy ! :(
[#7] Re: Drukarka do Amigi1200.

@el, post #3

nie trzeba odlutowywać, wystarczy przeciąć. Dobrze jest też kupić przewód z "rozbieralną" wtyczką.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem