[#1] Problem z NetSurf
Po pobraniu z aminetu i próbie uruchomienia program odwołuje się do ixemul.library ??

Odpalam na Amikit

Z góry dzięki za info
[#2] Re: Problem z NetSurf

@Mleko, post #1

Ściągnij ixemul?

[#3] Re: Problem z NetSurf

@pampers, post #2

Tak, tylko gdzie tą biblioteke później wrzucić..

Proszę zrozumieć iż nie miałem kontaktu z Osem długi długi czas:P:P:P Jest nawrucony;)
[#4] Re: Problem z NetSurf

@pampers, post #2

...I to najnowszą wersje.Kilka dni temu był o niej news.
I wrzuć je do katalogu LIBS:

Ostatnia modyfikacja: 23.11.2009 22:44:29
[#5] Re: Problem z NetSurf

@waldiamiga, post #4

Teraz kumam, dzięki
[#6] Re: Problem z NetSurf

@Mleko, post #5

...Poza tym w folderze jest instalka.

Ostatnia modyfikacja: 24.11.2009 09:07:19
[#7] Re: Problem z NetSurf

@Artur Jarosik, post #6

Netsurf działa, kolejny problem...

Ani z NetSurf ani z Ibrovs ani z Aweb nie mogę pisać na forum ppa, po kliknięciu na odpowiedź na tę wiadomość nie pojawia się pole tekstowe.

Filmy w youtube nie wyświetlają się ???????

Przeglądarka w porównaniu do Ibrovse jest choler.... wolna ???
[#8] Re: Problem z NetSurf

@Mleko, post #7

Youtube wymaga obsługi flash...

[#9] Re: Problem z NetSurf

@pampers, post #8

Z tym że w ostatnim nevs pisało że netsurt odtwarza filmy z youtube...

A co z tym firum, dlaczego nie ma pola tekstowego, wkurza mnie to bo aby napisać coś na ppa muszę wchdzić w windows...
[#10] Re: Problem z NetSurf

@Mleko, post #9

A zalogowałeś sie do PPA?

[#11] Re: Problem z NetSurf

@Kitech, post #10

Tak, nie mam nigdzie pól tekstowych, nawet na głónej stronie Gadacza, na swoim forum studenckim, używam taki panel www.jasky.pl na którym zrobiłem stronę www.artdom.jasky.pl tam po zalogowaniu jest pole tekstowe w któym tworzy się stronę, też nie ma na wszystkich 3 przeglądarkach, nie mam pola tekstowego na poczcie o2.pl....

I ten netsurf strasznie wolno działa... ??
[#12] Re: Problem z NetSurf

@Mleko, post #11

Sam netsurf zabiera tyle pamici że podczas próby uruchomienia poczty o2.pl pamiec jest praktycznie na minimium i netsurf przestaje otwierac dalej cokolwiek na o2.pl

W WinUAE ustawiłem 256MB, komputer ma 512
[#13] Re: Problem z NetSurf

@Mleko, post #12

Odpowiadam Ci z NetSurfa pod WinUE. DALO SIE!

[#14] Re: Problem z NetSurf

@Kitech, post #13

Odpowiadać już moge ale nadal działa strasznie wolno i zabiera mnustwo pamięi... ?? Da się coś z tym zrobić
[#15] Re: Problem z NetSurf

@Mleko, post #14

O rany chłopie! Po pierwsze primo jest to wersja niewątliwie stabilna, ale we wczesnym stadium rozwoju. A po drugie primo, pracujesz na sprzęcie typu PeCet 486 DX60. Czego się spodziewasz?! Myślisz może, że np. emulacja na szybkim PCcie jest 100x szybsza niż oryginalna Amisia?

[#16] Re: Problem z NetSurf

@Kitech, post #15

Nie 100razy szybsza ale aby działanie jednej przeglądarki spowalniało emulacje tak że nawet ta przeglądarka nie działa poprawnie jest raczej małoprawdopodobne, gdzieś musi być chaczyk....

Sam komputer jest szybszy niż wymagania AmiKIT
[#17] Re: Problem z NetSurf

@Mleko, post #16

No to może odezwie sie autor programu i wytłumaczy jak to jest z pamięciożernością. ;)

[#18] Re: Problem z NetSurf

@Mleko, post #16

U mnie pod WinUAE/AmigaSYS4 Netsurf działa rewelacyjnie. Tylko na stronie onetu zapełnia cały ram. Bodaj mam ustawione 256 ramu.

[#19] Re: Problem z NetSurf

@radzik, post #18

A jakie parametry PC?? Zastanawiam się nad dołożeniem kości RAM, ale 1GB to i tak chyba odpowiednia jej ilość.

NetSurf zżera RAM do zera, następnie się zawiesza, na stronach typu allegro onet czu o2 jest nieużywalny nawet ppa odświeża strasznie wolno, ibrows prtzy nim jest jak porsche przy maluchu
[#20] Re: Problem z NetSurf

@Mleko, post #19

Jeszcze...

Po zainstalowaniu BoingBang-ów Netsurf nie wzywał już biblioteki ixemul.library tylko normalnie się uruchamia, więc wymagana biblioteka jest???

Czy jednak może być tak że odpalił się na starszej bibliotece i dlatego jest taki powolny ?
[#21] Re: Problem z NetSurf

@Mleko, post #20

Wersja biblioteki 61.1
[#22] Re: Problem z NetSurf

@Mleko, post #19

Lapka mam z 3GB RAMu i procem centrino T8300 (bodaj) 2.4 GHz.

[#23] Re: Problem z NetSurf

@radzik, post #22

Więc tak - na niektórych stronach następuje wyciek pamięci dlatego tyle zżera. Jest to znany problem nad którym już pracuje Netsurf team.
Do takich stron najlepiej jest ustawić 256 ramu lub więcej. Taka ilość to chyba nie dużo jak na dzisiejsze czasy no nie?

Jeśli chodzi o prędkość to jasne jest że im szybszy procesor tym szybsza
emulacja. Ja mam ustawione - CPU 040 + JIT. Na moim Sempronie 2600 1.8GHz trochę sie wlecze (no ale nie jest najnowszy), ale już na amithlonie działa szybciej od firefoxa. Jak będę miał czas to zrobię filmiki.

Co do Youtube. Nie potrzeba flasha. Klipy są odtwarzane przy pomocy
skryptu getvideo oraz odtwarzacza ffplay. Do bezpośredniego oglądania
potrzebny jest ixemul w wersji 62.1, który jest dołączony razem z programem tak samo jak ffplay. Niczego dodatkowo nie trzeba pobierać.
Wszystko jest w katalogu. Wystarczy kliknąć na 'install'. To chyba nie jest trudne?

Życzę miłego przeglądania!

Ostatnia modyfikacja: 24.11.2009 22:49:33

Ostatnia modyfikacja: 24.11.2009 22:54:13
[#24] Re: Problem z NetSurf

@Artur Jarosik, post #23

Jutro poszukam nowszej biblioteki i zobaczymy dzięki
[#25] Re: Problem z NetSurf

@Mleko, post #24

Tak swoją drogą, szkoda że IBrovs nie obsługuje CSS, bo jak dla mnie to najlepsza przeglądarka
[#26] Re: Problem z NetSurf

@Mleko, post #1

Czy mógłby mi ktoś pomóc z uruchomieniem NetSurf pod WinUAE.
Mam zainstalowane w AOS3.1 fonty, afaos, p96 i dalej program się nie uruchamia.
Czy mógłby ktoś sprawdzić pod winUAE moją botującą pliko-partycję z NetSurf i napisać dlaczego się nie uruchamia program?
Byłbym Bardzo wdzięczny za odpowiedz i pomoc.

Link do pliko-partycji z netsurf.
[#27] Re: Problem z NetSurf

@Leon, post #26

Odpisałem ci na mejla, ale gdyby nie dotarł to
piszę jeszcze raz:
Pobierz NS ponownie z aminetu i będzie ok.

Tu są opcje, które po wpisaniu przyspieszą działanie programu

incremental_reflow:1
min_reflow_period:500
max_fetchers:4
max_fetchers_per_host:4
max_cached_fetch_handles:4
[#28] Re: Problem z NetSurf

@Artur Jarosik, post #27

Witam!
Na maila nic nie doszło. Odnośnie NS to pobrałem z aminetu i działa!
Niestety strasznie wolno nawet po wpisaniu w ikonce ustawień, które mi podałeś strony wczytują się ok. minuty.
[#29] Re: Problem z NetSurf

@Leon, post #28

U mnie było tak samo i to na całkiem dobrym PC, nie wiem czy to idzie niestabilnością przeglądarki czy samego systemu ale po zmianie komputera ( już na bardzo dobrego ) przeglądarka chodzi szybko, czasami sie nieprzyjemnie zawiesza
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem