[#1] Problem z WHDLoad i RawDIC
Witam

Postanowiłem wypróbować funkcjonowanie WHDLoad (versja 16), bo dotychczas jechałem na dyskietkach. Wiele z programów instaluje sie bez problem pod warunkiem że nie korzystają z RawDIC 4.6. Mój porblem poleg na tym, że nie udaje mi się odczytać żadnego obrazu przy użyciu RawDIC. W 90% dostaję No sync signal na scieżce zazwyczaj 2, ewentualnie Sector missing, czasem chcecsum error.

Próbowałem tego zarówno pod winUAE korzystając z ADF lub bezpośrednio z dyskietek na amidze. Zawsze bez powodzenia. Z dyskietek gry chodzą bez problemów.

Obrazy mam pobrane z serwisów Abandonware na ogół.

Co może być przyczyną że RawDIC nie czyta prawidłowo obrazów a np. DIC 1.1 działa?

I jeszcze jedno pytanko, jest sposób na uruchomienie Flashback na procesorze 68040? Jak uruchomie spod WB to mam guru, a jak uruchomię bez startup-sequence to się uruchomi, ale klawiatura nie działa na pierwszym oknie Protection.

[#2] Re: Problem z WHDLoad i RawDIC

@silverbud, post #1

Co może być przyczyną że RawDIC nie czyta prawidłowo obrazów a np. DIC 1.1 działa?

Pirackie wersje obrazów są tego powodem.

[#3] Re: Problem z WHDLoad i RawDIC

@silverbud, post #1

silverbud napisał:

I jeszcze jedno pytanko, jest sposób na uruchomienie Flashback
na procesorze 68040?

Tak jest, WHDLoad albo JST :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem