[#1] prosze o opinie :)
http://www.plopbox.net/index.php?id=4562
http://www.plopbox.net/index.php?id=4565

Dopiero się uczę muzykowania na Ami, więc proszę o wyrozumiałość... :)

[#2] Re: prosze o opinie :)

@slipec, post #1

Obydwa nie są złe, chociaż pierwszy utwór brzmi momentami trochę pospolicie. Drugi jest już wg mnie lepszy i można by dać go np na jakiś ekran tytułowy gry. Ale to tylko moja opinia.

[#3] Re: prosze o opinie :)

@rafgc, post #2

podobną opinie miała moja córka, powiedziała, że muzyka brzmi jak z bajki Mulan... Ale mi się podoba :P

[#4] Re: prosze o opinie :)

@slipec, post #1

Do starego typu gierek nawet i by się to nadawało, ale teraz z taką muzą to kariery nie zrobisz. Polecam kartę dźwiękową, cztery kanały to teraz za mało. No i będziesz mógł korzystać z lepszej jakości brzmień (192khz). Utwory zyskają lepszą głębię. Melodycznie średniawka, ale nie jest tragicznie.
Jakieś monitory posiadasz?
[#5] Re: prosze o opinie :)

@parallax, post #4

Pisałem je na oryginalnym sprzęcie podłączonym do telewizora... przy Piecu mam zwykłe 2+1 :(

[#6] Re: prosze o opinie :)

@slipec, post #5

A na jakim tv? Stereofonicznym? Korzystałeś z słuchawek może?
[#7] Re: prosze o opinie :)

@parallax, post #6

mono...14" :( bez słuchawek.

[#8] Re: prosze o opinie :)

@slipec, post #7

A pilota masz do niego?
[#9] Re: prosze o opinie :)

@parallax, post #8

pilot jest. A jakie to ma znaczenie?

[#10] Re: prosze o opinie :)

@slipec, post #9

Gostek w tej chwili nabija się z Ciebie. Pytając się o monitory miał pewno na myśli programy do komponowania/odtwarzania muzyki.

A co do samej muzyczki to mnie się one podobają.

Ostatnia modyfikacja: 14.12.2009 13:37:16
[#11] Re: prosze o opinie :)

@Tomski, post #10

Chodziło mi kolumny głośnikowe.

@slipec: Pytałem o pilota, bo mam pilot uniwersalny, który jest mi nie potrzebny. Jak byś nie miał, to mógłbym Ci go ofiarować, ale masz. Na allegro go chyba wystawię.

A przy tworzeniu tych muzyczek korzystałeś może z loopów? Czy sam bit po bicie, nuta po nucie to zmontowałeś?
[#12] Re: prosze o opinie :)

@slipec, post #1

Oba całkiem przyjemne, technicznie odrobinę pustawe między kanałami, ze szczególnie monotonną sekcją perkusyjną ale jak na początek brzmią jak... na początku amigowego muzykowania scenowego w latach 80tych ;)
Klimatyczne. OK

Ostatnia modyfikacja: 14.12.2009 13:58:45
[#13] Re: prosze o opinie :)

@Shoonay, post #12

Zgodzę się z Kotem :D . Jest klimacik starych Amigowych modułów, a to najważniejsze.

Parallax napisał "ale teraz z taką muzą to kariery nie zrobisz. Polecam kartę dźwiękową, cztery kanały to teraz za mało. No i będziesz mógł korzystać z lepszej jakości brzmień (192khz). Utwory zyskają lepszą głębię."

....192kHz na Amidze z kartą dźwiękową? A to bardzo ciekawe, bardzo, oj bardzo bardzo.... .

Pozdrawiam

Azzorek

Ostatnia modyfikacja: 14.12.2009 19:30:05
[#14] Re: prosze o opinie :)

@slipec, post #1

Nie jest źle - jest nawet o wiele lepiej niż zwykle w przypadku pierwszych modułów. W "magicznym" drażni bardzo standardowa linia basu i monotonia, w czipie beznadziejna perkusja (za wysokie nutki).

Jeżeli nie masz jakiegoś specyficznego fetyszu typu "będę pisał jedynie 4 kanałowe MODy na Amidze" to zainteresuj się DigiBoosterem - trylion więcej możliwości. No i postaraj się o lepsze sample.

A tak w ogóle to zapraszamy na http://www.modules.pl :P

[#15] Re: prosze o opinie :)

@AceMan, post #14

przepraszam, że tak późno odpisuję... staram sie ... dziękuję za słowa otuchy... innym dziękuję również. piszę to co czuję.... nie podoba sie... ok, rozumiem....

[#16] Re: prosze o opinie :)

@AceMan, post #14

dziękuje wam za doping... jestem fanem sprzętu C= od 1985 roku... do tej pory nigdy nikt mnie nie zauważył, terazaz to sie tak zmienilo, że ... dziękuje..

[#17] Re: prosze o opinie :)

@slipec, post #1

Drugi utwór zdecydowanie lepszy.

A czy zrobisz karierę czy nie to chyba nie o to chodzi :) melodycznie też nie jest to wcale "średniawka"

Skoro dopiero się uczysz to kolejne będą już tylko lepsze :) Produkuj, działaj i wierz w to co robisz :)

[#18] Re: prosze o opinie :)

@slipec, post #1

Niestety nie mogę się dostać do tych modków, linki wydają się być nieaktualne.

No tak, Java potrzebna. Czyli niestety nie ściągnę.

Ostatnia modyfikacja: 01.01.2010 11:01:00
[#19] Re: prosze o opinie :)

@Grzegorz Kraszewski, post #18

http://rapidshare.com/files/355301914/mody.zip.html
link do plików ".mod"
wiem, że późno, ale wcześniej nie mogłem.
pozdrawiam

[#20] Re: prosze o opinie :)

@AceMan, post #14

AceMan:

> Jeżeli nie masz jakiegoś specyficznego fetyszu typu "będę pisał jedynie 4
> kanałowe MODy na Amidze"
---------------------
No co, no co! ;) To byłby bardzo pożyteczny fetysz. ;)

[#21] Re: prosze o opinie :)

@slipec, post #1

Dobre! Tylko kończą się trochę niespodziewanie, chyba że zrobiłeś je z myślą o zapętleniu. Ale podobają mi się obydwa :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem