[#10]
Re: Przy okazji o Fast Acie.
@Arbuz,
post #7
jesli uzywasz cgx na agacie to polecam cgxsystem.lib v4, wtedy razem z cyberbugfix'em nie wiesza sie ata3prefs. Natomiast uzywanie v3 ma ten problem i sam kiedy uzywalem tego rozwiazania nie moglem go ominac (olalem wtedy to z uwagi na szybsza ppc cgx v3, bo v4 nie korzystala juz z tego).
Ad.cyberbugfix i v3. cyberbugfix posiada dodatkowe zmnienne do ktorych wpisuje sie nazwy programow, ktore maja omijac system cgx na agacie, sprobuj wpisac tam ata3prefs (poczytaj dokladnie readme od programu)-dotyczy TYLKO CGX-AGA. Zwykle pomaga i innym programom, ktore nie chca sie uruchamiac badz wywalaja kasze na ekranie.
ale jesli uzywasz cgx z karta graf. to problem moze tkwic w latce reqtools z mcp i visualprefs (a przynajmniej to sa najczestsze powody)- chodzi mi tu tez o cyclemenu w obu programach.Oba programy nie sa niestaty dopracowane do konca, bo u mnie np.mcp (kazde) rozbi zwieche kiedy w napedzie cd jest plyta i uruchomie wtedy hdtoolbox'a z os3.9, to samo odnosi sie do snapowania tekstu (kiedys dzialalo a od bodajze wesji 1.38 zwiechy), tak wiec widac tu "kompatybilnosc" z systemem:).
i jeszcze jedno wpadlo mi do glowy:
domniemam ze uzywasz 3.9 bb2 to pewnie korzystasz z nowego exec.library v45. Zauwazylem ze ladowanie go przez remapollo badz blizkicka powoduje nieraz zwisy ata3prefs. Co sie okazalo? ze wazna jest kolejnosc ladowania modulow w maperze. Naprawde nie wiem jaka to roznica, ale pomoglo. Niestety nie pamietam kolejnosci modulow, bo siedze w kafeji, ale postaram sie ja dopisac wkrotce:)
pozdrawiam
stebel