[#1] Rozszerzenie NRG
NRG - Czym to otworzyć ????

[#2] Re: Rozszerzenie NRG

@Mleko, post #1

Za pomocą http://aminet.net/disk/misc/nrg2iso.lha konwertujesz do ISO, a później albo montujesz jednym z emulatorów napędów optycznych, albo wypalasz.

[#3] Re: Rozszerzenie NRG

@APC74, post #2

Link nie działa :(

[#4] Re: Rozszerzenie NRG

@Mleko, post #3

Działa - przed chwilą, kontrolnie, kliknąłem i nrg2iso się ściągnął. Spróbuj jeszcze raz.

[#5] Re: Rozszerzenie NRG

@APC74, post #4

.nrg to obraz płyty stworzony przez program Nero.
Gdzie chcesz to odtworzyć? Na PC Daemon Tools łyka bez problemu.

[#6] Re: Rozszerzenie NRG

@AceMan, post #5

Na Amidze... Tamten link sprawdzałem 3 razy nie działał, ale jak włącze Ami to sprawdze jeszcze raz może to był tylko chwilowy problem, teraz pisze z PCta dziewczyny więc nie mam dostępu do Ami.

[#7] Re: Rozszerzenie NRG

@Mleko, post #6

Link działa, ale program nie ma GUI, jest coś innego jakiś pełnowoartościowy program z GUI? Teoretycznie zrobiłem już to pod NERO ale na przyszłość pod Ami też by się przydało??

[#8] Re: Rozszerzenie NRG

@Mleko, post #7

Jak koniecznie potrzebujesz GUI to użyj programu zatytułowanego "R". Powinien zrobić prosty GUI dla dowolnego programu konsolowego napisanego zgodnie z zasadami ś.p. Commodore. :)

[#9] Re: Rozszerzenie NRG

@MDW, post #8

Aha i jeszcze jedno: sprawdź, czy ten obraz ma ścieżki audio. Po konwersji do ISO wszystkie stracisz.

[#10] Re: Rozszerzenie NRG

@Mleko, post #7

Nie ma innego programu do tego celu, który w dodatku miałby GUI. Możesz sobie albo GUI napisać samemu (Argue) albo skorzystać z protezy GUI, o której napisał MDW (recenzję "R" znajdziesz na PPA).

Nie rozumiem jednak w czym problem z tym brakiem GUI. Odpalasz Shella, wpisujesz NRG2ISO ? i sprawdzasz składnię. Pewnie chodzi o to, aby podać ścieżkę i nazwę do pliku obrazu (być może jakiś parametr). Wpisujesz więc NRG2ISO nazwa_obrazu.nrg i jazda. Po co GUI?

[#11] Re: Rozszerzenie NRG

@mailman, post #10

Nie chodzi o to że koniecznie potrzebuje, ale zawsze przyjemniej się pracuje, bynajmniej dla mnie.

A tak swoją drogą, nrg2iso mam na dysku o nazwie Xofer i wpsuje w schelu

Xofer:nrg2iso/nrg2iso.040 Xofer:nrg2iso/napalm.nrg Xofer:nrg2iso/napalm.iso

Pojawia się pasek stanu i czerwona ramka ERROR !?

I TAK SAMO SIĘ DZIEJE NA KAŻDYM INNYM OBRAZIE NRG

Ostatnia modyfikacja: 26.12.2009 12:41:13
[#12] Re: Rozszerzenie NRG

@Mleko, post #11

A sprawdzales na pc czy ten obraz plyty jest poprawny?

Uzywasz i tak emulatora, nie mozesz zmiany formatu wykonac pod win ?
[#13] Re: Rozszerzenie NRG

@Norbert, post #12

Mam już zmieniony format (więc obraz jest poprawny) i zrobiłem to pod XP, ale chciałbym też mieć możliwośc wykonania tego pod emulatorem.

[#14] Re: Rozszerzenie NRG

@Mleko, post #7

...ale program nie ma GUI, jest coś innego jakiś pełnowoartościowy program z GUI?

Jest... nazywa się guzik Opusa. A jeszcze lepiej filetype NRG w Magellanie z funkcją konwertującą w postaci menu czy dwuklika...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem