[#26]
Re: Uruchamianie programow dla PPC
@Andrzej Drozd,
post #24
Cześć Andrzej!
Chciałem podzielić się radosną wiadomością. Wczoraj zmieniłem zasilacz w mojej Amidze i komputer zaczął uruchamiać się od razu po włączeniu!!! Chyba to prawda, że karty BPPC są wrażliwe na zmiany zasilania. Mam nadzieję, że moja radość nie jest przedwczesna, ale wstając dziś rano, włączyłem Amigę i ruszyła bez pudła!
Pierwotnie siedział tam zasilacz AT z Elboxu. Kupiłem go niedawno razem z obudową Elbox. Był chyba rozbierany, bo plomby ma naruszone. Zamieniłem go wczoraj na mój zasilacz AT z obudowy Infinitiv. Teroetycznie ten zasilacz z Infinitiv jest słaby ponieważ na wolnej wtyczce daje ledwie 4,92V (mierzyłem), a podobno winno być co najmniej 5,10V. Ale ostatecznie działa i mam nadzieje, że będzie działał.
> Mozliwe ze problem tkwi w konfiguracji AHI. Ustaw np. Jednostke
> muzyczna 0 na 44100Hz i taka sama wybierz w prefsach AmigaAMPa
> (zdaje sie ze bez konfiguracji AHI standardowo jest 8000Hz co
> okropnie brzmi). Ja uzywam AmigaAMPa pod WOSa, mpega.library
> pod PPC w moim przypadku jest troche mniej wydajny.
Oczywiście, że miałeś rację. W prefsach AHI było 8000Hz, ale musiałem zmienić w dwóch miejscach, tzn. w music unit oraz w unit 0 na 44100Hz i wybrałem dla nich SB:HiFi 16bit stereo++ gdyż kiedy zmieniłem tylko w unit 0 to dźwięk był bardzo źle odgrywany.
Teraz dźwięk jest bardzo dobrze odtwarzany (jak na moje uszy :) Ale uświadomiłem sobie, że preferencje AHI są dla mnie owiane mgiełką tajemicy ponieważ nie wiem, np dlaczego ustawienia są dla kilku unitów no i jeszcze ta muzyczna jednostka?
AmiAmp działa pod WOS-em dobrze (jak na takie krótkie testy). Do Libs: wrzuciłem mpega.library dla PowerPC. Tylko jak przesuwam okienko AmiAmp, to na chwilkę granie się przytnie. Trochę dziwne, bo przy PPC myślałem, że przesuwanie okienka AmiAmp nie będzie wpływać na odtwarzanie mp3. A u Ciebie wszystko działa dobrze, bo pytałeś się jak działa u mnie AmiAMP?
Pozdrawiam
Robert Jackowski