[#1] Deneb i Mediator w A4000D
Cześć,
Mam pytanie czy ktoś ma jakieś doświadczenia z używaniem karty Deneb w A4000D z Mediatorem i OS3.9?
[#2] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@alekc, post #1

O takich egzotykach to pytaj na zagranicznych fora. ;) W Polska to ciężko o takie rarytas, choć dziwie się czemu... sam planuje zakup tego ale do A2000. Popatrz może na a1k.org/forum tam zresztą jest nawet cały temat z opisami sprzętu który z denebem działa.

[#3] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@alekc, post #1

Ja zaraz zapytam na EAB czy ktoś ma doświadczenie w tej materii

Właśnie rozpocząłem wątek w tym temacie. Można go śledzić tutaj :D

http://eab.abime.net/showthread.php?p=631556#post631556

Ostatnia modyfikacja: 07.01.2010 08:25:04
[#4] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@alekc, post #1

Witam,
Też mam takie plany (wszystko czeka na złożenie).
Co prawda nie będzie to Madiator A4000Di tylko Mediator do A4000D włozonej do wieży.

Termin planowanej realizacji: jak tylko Teściowa moje wybawienie przyjedzie (to nie jest żart).
[#5] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@Sir_Lucas, post #3

Dzięki. Nie pomyślałem że problemem może być jeszcze karta turbo. Ja mam CyberStorma MK II. Chyba jednak skorzystam z sugestii i skontaktuje się z twórcami Deneba.

[#6] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@alekc, post #5

Z tego co piszą to Deneb zadziała z Mediatorem 4000Di, ale tylko w trybie PIO niestety szkoda. Z drugiej strony dobre i to.

Wygląda na to, że naprawdę nikt prawie nie używa Deneba z Medkiem.

[#7] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@Sir_Lucas, post #6

No bo po co, skoro jest Spider.
[#8] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@kmilota, post #7

Ale deneb jest dużo lepiej oprogramowany, chyba najlepiej ze wszystkich usb do Amigi.

[#9] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@kmilota, post #7

Jak rozumiem problemem obecnie jest dostępność kluczy do Poseidona. Czyżby istniał jeszcze jeden stos USB który można by uruchomić na Spiderze (oprócz sterowników zapowiedzianych przez Elbox)?
[#10] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@kmilota, post #7

Tak, masz rację i to jest dobre rozwiązanie. Problemem jest rejestracja Poseidona.
Autor Poseidona jest trochę pokłócony z Elboxem :(
Deneba dostajesz z Posidonem 4.3 w wersji OEM bez potrzeby rejestracji.

BTW, jakiej wersji Poseidona używasz ze Spiderem? ZTCP masz zarejestrowanego Poseidona.

[#11] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@alekc, post #1

Tak, od wczoraj. Nie chce działać! :(

[#12] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@Kitech, post #11

O kurde, a próbowałeś przestawić w tryb PIO? Ponoć tylko w tym trybie działa z Mediatorem.

[#13] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@Sir_Lucas, post #12

Ona się chyba sama przestawia w PIO. Wszystko jak w artytkule Deftronica. Najpierw zworka ustawiona na RESCUE (tak zresztą Deneb przyjechał) i na blacie pojawiła sie ikonka katalogu DENEB. Zainstalowałem stamtąd wszystko co trzeba i odpaliłem ze zdjętą zworką. Teraz w trybie PAL (podpiąłem Ami profilaktycznie też do TV) pojawił się film z rysowania napisu DENEB i dupa! Klikam myszką a tu nic, oba ekrany czarne. A potem z włożonym Denebem Ami w ogóle nie chciała wystartować.
Pożyjemy, powalczymy!

[#14] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@Kitech, post #11

Czy to znaczy że wcześniej działał?
[#15] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@alekc, post #14

Nie. Skąd ten pomysł? Przesyłkę odebrałem w piątek późnym popołudniem, a wczoraj i dzisiaj trwała walka.

[#16] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@radzik, post #8

Obsługuje przez to więcej urządzeń podpiętych pod USB?
[#17] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@Sir_Lucas, post #10

Tak. Mam zarejestrowanego Poseidona. Mój klucz obsługuje Poseidona w wersji 3.8. Do nowszego Poseidona nie chce mi sprzedać klucza.
[#18] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@Kitech, post #15

Daj koniecznie znać jak się ta walka zakończy. Powodzenia.
[#19] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@kmilota, post #17

A czy gdzieś można znaleźć klucz do wcześniejszej wersji skoro do najnowszej nie można go dostać z inną kartą niż Deneb?
[#20] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@alekc, post #19

Niestety chyba nie. Autor Poseidona nie rejestruje już wersji dla 68k, a tym bardziej niestety dla posiadaczy Spidera :(

Chyba, że uda Ci się kupić Spidera z zarejestrowanym Poseidonem.

Ostatnia modyfikacja: 10.01.2010 21:08:16
[#21] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@alekc, post #18

Wielkie dzięki!

[#22] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@alekc, post #19

U mnie na dysku w majlu od autora Poseidona :)
[#23] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@kmilota, post #22

No tak, to faktycznie mi się przyda :P
[#24] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@Kitech, post #21

Daję znać. Walka wygrana. Rozwiązanie jak zwykle było proste, ale odrzucane przeze mnie z założenia. Dopiero Deftronic pomógł (Dzięki Stary!). Okazuje się, że nie wiedzieć czemu ustrojstwo działa tylko w trybie Zorro II. Trochę czasu zeszło!

[#25] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@Kitech, post #24

Gratuluje. :D

Którego masz Bustera? Działa pod 3.9 czy 4.0?

Ja też już mam kartę ale niestety chyba poleciał Mediator więc znów się kłania serwis :(

[#26] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@alekc, post #25

OS3.9. Buster chyba 11 (można go sprawdzić be z rozkręcania wszystkiego?). A w ogóle fajne ciacho!

[#27] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@Kitech, post #26

Showconfig albo Whichamiga pokazują info który buster.
[#28] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@madman15, post #27

Jak to mówią nie wstyd się spytać. Gdzie w Whichamiga jest wersja bustera? Chyba coś słabo czytam.

[#29] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@Kitech, post #28

Przecie tego się nie da programowo sprawdzić! Tzn. na pewno nie da się odróżnić wersji 9 od 11 programowo. Może inne tak.

Ostatnia modyfikacja: 02.05.2010 23:25:52
[#30] Re: Deneb i Mediator w A4000D

@Kitech, post #28

No kurka, byłem pewien że któryś z tych programów to pokazuje. A tu jednak nie :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem