[#1] Artykuł zbiorczy
Jest gdzieś przystępnie napisany artykuł, zbeirający wydarzenia w świecie Amigi,tak żeby można było zorientować sie co jest co ? Było na PPA praktykowane podsumowanie roku , ale widzę, że 2007 jest ostatnim tak opisanym. Jakby ktoś akurat miał linka, to poproszę...
[#2] Re: Artykuł zbiorczy

@di, post #1

jest

http://www.exec.pl/artykuly/amigowe_podsumowanie_roku_2009.html

[#3] Re: Artykuł zbiorczy

@HOŁDYS, post #2

To jest dokładnie połowa wydarzeń amigowyego świata. Ta połowa z naklejką. :)

[#4] Re: Artykuł zbiorczy

@MDW, post #3

Za duzo to mi nie wyjasnilo, poza tym ze wasze hobby jest k.. drogie :D

To http://www.informatique-imm.lu/catalogue/F_frame.html?http://www.informatique-imm.lu/catalogue/F_art_5379.html plus Radeon9250 za 45 ojro mnie rozlozylo na lopatki xD

Teraz juz chyba wiem, czemu strona a-eon i tego nowego kompa wyglada jak strona jakiejs sekty :D

Ostatnia modyfikacja: 07.01.2010 13:21:48
[#5] Re: Artykuł zbiorczy

@di, post #4

To zależy o jakim hobby mówisz. Zabawa w MorphOS-a jest tańsza od strony sprzętowej. Ale żeby Cię dobić powiem, że sam system operacyjny AmigaOS 4 kosztuje 105 euro, a MorphOS jeszcze więcej, bo 150. Tyle że MorphOS-a możesz odpalić na Macu mini z drugiej ręki, a niedługo na PowerMacach.

[#6] Re: Artykuł zbiorczy

@Grzegorz Kraszewski, post #5

Wy naprawde nie macie co z kasa robic, bez urazy :)

To ten nowy, hi-end komp pewno z 5 tysi bedzie kosztowac,heh
[#7] Re: Artykuł zbiorczy

@di, post #6

Hobby to z definicji strata pieniędzy i czasu.
Nie wiedziałes o tym?
[#8] Re: Artykuł zbiorczy

@stachu100, post #7

Czy ja wiem, raczej powod do ich zarabiania. Amigowiec z tego widac musi zarabiac wiecej :)

Ostatnia modyfikacja: 07.01.2010 14:45:20
[#9] Re: Artykuł zbiorczy

@di, post #8

kup na Allegro A500 za 50 zl :) w czym problem

[#10] Re: Artykuł zbiorczy

@di, post #8

Też, chociaz dla mnie głównym powodem do zarabiania pieniędzy jest moja rodzina.
Jeżeli nie masz rodziny to faktycznie pieniądze możesz przeznaczać na coś innego.
[#11] Re: Artykuł zbiorczy

@di, post #8

Niektórzy wydają na plastikowe samolociki, niektórzy jeżdżą na dziwki po lasach... I co Ci do tego... ?

[#12] Re: Artykuł zbiorczy

@ZimA, post #11

A dlaczego uwazasz ze cos mi do tego ? Stwierdzilem tylko ze to drogie hobby, bo tak jest, niczego innego nie ocenialem. Dla mnie za drogie, wiec bede sie bawil Winuae :)Poza tym powod zarabiania - rodzina jest raczej dosc oczywisty, i chyba nie wart wspominania :)

Tak czy siak, moze jakis inny artykul, bo tamten to mi zupelnie nic sensownego nie powiedzila.

Ostatnia modyfikacja: 07.01.2010 15:01:49
[#13] Re: Artykuł zbiorczy

@di, post #12

Będziesz się bawił Win Uae...
To po co Ci artykuły Amidze?!

[#14] Do porzygu...

@di, post #12

Na Trojmiasto.pl: drogi, dziury, korki, drogi, dziury, korki, drogi, dziury, korki.
Tutaj: ceny, ceny, ceny, ceny. Tak jakby od tego smęcenia coś mogło się zmienić. Weźcie się w końcu pogódźcie z realnością i zajmijcie się jakimś meritum (może być komputer Meritum).
[#15] Re: Artykuł zbiorczy

@Pero, post #13

Gdyz chce zobaczyc w ktorym to kierunku idzie ?
[#16] Re: Artykuł zbiorczy

@di, post #15

Wysokich cen?
Przecież hobby zawsze było drogie - każde.
Chyba, że zbieranie kamieni...

[#17] Re: Artykuł zbiorczy

@Pero, post #16

Czy ja wiem, wiele komputerow jest tanich... Amiga 500 na przyklad, mocniejsze tez sie znajda... :P

Dobra, sam sobie poszukam, jakies slowa-troopy na poczatek juz mam.
[#18] Re: Artykuł zbiorczy

@Pero, post #16

"Przecież hobby zawsze było drogie - każde"

Ze tak powiem, g.... Prawda
[#19] Re: Artykuł zbiorczy

@di, post #4

Drogie hobby? Chyba żartujesz. :) Znacznie droższe jest: żeglarstwo, podróże, zabawa w fajne samochody, picie, palenie, a czasem zabawa w radio Maryja... Głupi porządniejszy smartfon jest dzisiaj droższy niż ami-maszyna. :) Poza tym kto powiedział, że hobby ma być tanie czy darmowe? Przecież nie to jest kryterium wyboru. Robię to co mi się podoba i co lubię. To chyba oczywiste w hobby, nie? Większość ludzi stąd jest wierna ami-systemom od często ponad 20 lat więc specyfikę tego środowiska, sprzętów i systemów znają jak własną kieszeń.

Ty na siłę szukasz jakiegoś hobby dla siebie? :) Amigę (w dzisiejszej postaci) sobie daruj. Na tym trzeba się nieco znać i to musi jarać. Na siłę się nie da. Tym hobby się nie poświruje przed znajomymi i nigdy nie będzie cool/trendy. :) Już lepiej żebyś przyłączył się np. do pryszczatych linuksowców. Komputera kupować nie musisz, bo jakieś tam x86 pewnie masz, system za darmo, soft prawie cały za darmo. Windows na innej partycji może być więc męczyć się pod Linuksem na codzień nie musisz. ;) :D

Ostatnia modyfikacja: 07.01.2010 17:29:43
[#20] Re: Artykuł zbiorczy

@di, post #15

AmigaOS 3.9 nie idzie już w żadnym kierunku (3.10 nie ma, a 4 już jest na PowerPC), nowych wersji nie odpalisz na WinUAE.

[#21] Re: Artykuł zbiorczy

@grxmrx, post #20

3.10 powiadasz...grubo, heh. W takim razie nie doscigli windowsow, ktore dawno doszly do 3.11 buhahahahahaa (opetanczy, a nawet opentanczy smiech)... Ah, ta magiczna bariera 3.10 :D

@#19
Jakbym szukal czegos trendy/foxy/lans/dżezi to bym raczej tu w zyciu nie zagladal, yo!. Intencje mialem ciut inne, sympatia chcialem zapalac. Ale coz, strasznie ciezkie, nazbyt az te Zawilosci Milosci z tego co zdazylem sie zorientowac - aosowcy walcza z morphosowcami, a wszyscy do spolu zginaja dziob pingwina, chociaz nie wiem jak arosowcy. Przynajmniej biedni atarowcy juz maja spokoj, przejchaliscie sie po nich jak walec, yo!

Ostatnia modyfikacja: 08.01.2010 01:42:41
[#22] Re: Artykuł zbiorczy

@grxmrx, post #20

3.10 nie ma a 3.9 jest? W takim razie kiepski musiał być, skoro starsza wersja go przeżyła.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem