[#1] 030 bez kombinowania w h'end A600
NIe ukrywam , że mym celem w klasycznej Ami jest uzyskanie A600 prockiem 030 (zegar 33-40 styka), koprockiem , MMU , HD na CF i dodatkowej VM na niej i DVD-RW slimowe w środku , a i os39 (a jak)- kanapka jak widać... ale lubie kanapki (z musztardą). Jeśli by doszło USB to odczytywanie mass storage też by było 'Правильно" ...

W indywidual computers mieli i chyba zrobili dwie wersyje 630 33 i 40 MHz za cenę ok 129 "jewro" jak mawiaja nasi wschodni sąsiedzi. Czy ktoś widział, słyszał by ktoś to miał i faktycznie dało się to zamówić gdzieś. Powoli dorastam by do wakacji dokończyć te Ami i zabrać sie za optymalizację posiadanej 1200 z Apollo 040 na 060 (wiadomo u kogo) :)

A i jeszcze jedno ps... Mój kolega w firmie trochę bardziej elektronik niz ja (jak ja jestem zero to on w skali 10 stopniowej 2 i pół) podjarał siępomysłem stworzenia wspólnymi siłami (dwa egz na raz dla każdego chłopa) amig final edition znaczy rozumiemy przez to w obudowie A600 (dla mnie bo mi się podoba :) jedna i w obudowie A500 druga. Ma niby na tę okazję jakąś płytę Epii 17x17cm a druga ma dostać w standardzie pico bodaj jeszcze mniejszą (miniitx.xom się kłania ) . Pogadaliśmy sobie by powiercić , postukać i pościskać to w te amigowe obudowy , ale... tak by zastą"pić" nasze leciwe pecety to raz, uae to dwa, maki to 3.

Znaczy były by to kompy z zainstalowanymi Amithlonem, przerobonym MacOs intel i Win powerxp (nie tam jakieś wista i srutu 7). Jesteśmy że tak powiem zdeterminowani, bo może i fundusz będzie, a że sobie popiliśmy w godzinach pracy myślę iż nie polegniemy godnie, ale jak po takiej libacji u nas bywa zrobimy cośmy zaplanowali choć i rok by to zajęło (pcety wszak mysimy i tak juz powoli wymienić bo mamy stare) . I tu ważne pytanie. Wpadliśmy na pomysł by i kalwiatura była koniecznei amigowa. Wiem że jest płtka sprzedawana do podpięcia takowej do pc , ale może ktoś ma shemat? Jak nie to trudno, i tak będą amigowe guziki bo znależliśmy jakąś pasującą wymiarem bodaj gumową klawiaturę, którą się wstawi do obudowy a urwane przyciski od A. doklei na to kropelką. No i druga sprawa schematu podobnie jak w klaw. do podpięcia amigowej stacji, jak się nie da trudno, ale może ktos gdzieś widział. to tyle, kłaniam się i uśmiecham o duchową pomoc bo chcemy to zrobić jak bumcykcyk :)

[#2] Re: 030 bez kombinowania w h'end A600

@xtro, post #1

Co do klawiatury to jest chyba tylko coś takiego http://www.vesalia.de/e_keyrah.htm Podobna jakaś obudowa micronika też ma jakiś interfejs amiga->PC

Co do stacji dysków, to pozostaje CATWEASEL http://www.efunzine.com/efnz.php?a=pro&id=345&sid=37a5eae48d8f4904fd7d29ac7fa3096b ale chyba nie uda ci się tego zamontować w obodowie od amigi.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem