[#1]
030 bez kombinowania w h'end A600
NIe ukrywam , że mym celem w klasycznej Ami jest uzyskanie A600 prockiem 030 (zegar 33-40 styka), koprockiem , MMU , HD na CF i dodatkowej VM na niej i DVD-RW slimowe w środku , a i os39 (a jak)- kanapka jak widać... ale lubie kanapki (z musztardą). Jeśli by doszło USB to odczytywanie mass storage też by było 'Правильно" ...
W indywidual computers mieli i chyba zrobili dwie wersyje 630 33 i 40 MHz za cenę ok 129 "jewro" jak mawiaja nasi wschodni sąsiedzi. Czy ktoś widział, słyszał by ktoś to miał i faktycznie dało się to zamówić gdzieś. Powoli dorastam by do wakacji dokończyć te Ami i zabrać sie za optymalizację posiadanej 1200 z Apollo 040 na 060 (wiadomo u kogo) :)
A i jeszcze jedno ps... Mój kolega w firmie trochę bardziej elektronik niz ja (jak ja jestem zero to on w skali 10 stopniowej 2 i pół) podjarał siępomysłem stworzenia wspólnymi siłami (dwa egz na raz dla każdego chłopa) amig final edition znaczy rozumiemy przez to w obudowie A600 (dla mnie bo mi się podoba :) jedna i w obudowie A500 druga. Ma niby na tę okazję jakąś płytę Epii 17x17cm a druga ma dostać w standardzie pico bodaj jeszcze mniejszą (miniitx.xom się kłania ) . Pogadaliśmy sobie by powiercić , postukać i pościskać to w te amigowe obudowy , ale... tak by zastą"pić" nasze leciwe pecety to raz, uae to dwa, maki to 3.
Znaczy były by to kompy z zainstalowanymi Amithlonem, przerobonym MacOs intel i Win powerxp (nie tam jakieś wista i srutu 7). Jesteśmy że tak powiem zdeterminowani, bo może i fundusz będzie, a że sobie popiliśmy w godzinach pracy myślę iż nie polegniemy godnie, ale jak po takiej libacji u nas bywa zrobimy cośmy zaplanowali choć i rok by to zajęło (pcety wszak mysimy i tak juz powoli wymienić bo mamy stare) . I tu ważne pytanie. Wpadliśmy na pomysł by i kalwiatura była koniecznei amigowa. Wiem że jest płtka sprzedawana do podpięcia takowej do pc , ale może ktoś ma shemat? Jak nie to trudno, i tak będą amigowe guziki bo znależliśmy jakąś pasującą wymiarem bodaj gumową klawiaturę, którą się wstawi do obudowy a urwane przyciski od A. doklei na to kropelką. No i druga sprawa schematu podobnie jak w klaw. do podpięcia amigowej stacji, jak się nie da trudno, ale może ktos gdzieś widział. to tyle, kłaniam się i uśmiecham o duchową pomoc bo chcemy to zrobić jak bumcykcyk :)