[#1] Problem karta CF( chyba problem ;) )
Witam,

Zainstalowalem karte CF w A600 ;) jak pisalem w innym poscie i karta dziala super ( wczesniej postawilem na niej system przy pomocy WinUAE ) tyle tylko ze dioda HDD amigi nie miga przy odczycie/zapisie O_O , to normalne ?
[#2] Re: Problem karta CF( chyba problem ;) )

@Palldyn, post #1

Tak to normalne. Jak dobrze pamiętam trzeba się wlutować w przelotkę, aby dioda migała.
[#3] Re: Problem karta CF( chyba problem ;) )

@BananB, post #2

Ja nic nie lutowałem a i tak dioda HDD miga.

[#4] Re: Problem karta CF( chyba problem ;) )

@Palldyn, post #1

Z tego co mi wiadomo to są dwa rodzaje adapterów IDE dla kart CF. Jeden z nich "ma miganie" a drugi już nie. Tobie widocznie trafił się taki bez "migania". Często sprzedawcy podają czy adapter taki ma tzw. front LED czy jakoś tak. To front LED to jest właśnie z miganiem.

Ostatnia modyfikacja: 14.01.2010 08:53:34
[#5] Re: Problem karta CF( chyba problem ;) )

@Palldyn, post #1

Jak ktoś jest zdolny i wie gdzie, to może sam sobie dolutować kabelek i będzie "miganie".

[#6] Re: Problem karta CF( chyba problem ;) )

@Palldyn, post #1

Tutaj masz rozwiązanie.
http://eab.abime.net/showthread.php?t=35893&highlight=ide+led

[#7] Re: Problem karta CF( chyba problem ;) )

@lumiks, post #6

W zasadzie to czy miga nie odgrywa wiekszej roli chcialem tylko wiedziec czy nie jest to jakies uszkodzenie etc. ;)

Adapter mam identyczny jak ten pod linkiem http://eab.abime.net/showthread.php?t=35893&highlight=ide+led :D

Dzieki za odpowiedz :)
[#8] Re: Problem karta CF( chyba problem ;) )

@Palldyn, post #7

Dobrze jest gdy miga. Wtedy widać czy Ami wisi czy też coś robi/mieli z danymi. Mnie w każdym bądź razie pomaga takie miganie.

[#9] Re: Problem karta CF( chyba problem ;) )

@Tomski, post #8

Tu akurat nie moge sie nie zgodzic, jak znajde chwile to przerobie ( nie wiem czemu o tym nie pomyslalem :P )
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem