[#1] Amiga Future - warto?
Tak jak w temacie.
Interesuje mnie klasyczna Amiga jak w stopce.
1) Czy warto kupić i poczytać Amiga Future?
2) Czy soft z cover nadaje się dla ortodoksyjnego klasykowca?

Zastanawiam się nad kupnem tego wydania:
http://www.vesalia.de/e_af81%5B6524%5D.htm

3) Czy ten Directory Opus 5.5 coś wnosi do WB3.1? Używania systemu etc.?

[#2] Re: Amiga Future - warto?

@Tomski, post #1

1. Poczytać zawsze warto.
2. Dla kogoś nastawionego tylko na stare gry raczej nie.
3. Fajny filemenager, w wersji 5,x rozwinięty na tyle że sporo użytkowników zastępowało nim ekran WB.
Pomimo że zostałem zagorzałym fanem DO4,x i piątki nie używam to radził bym go poznać. Naprawdę wnosi sporo nowego.

Pozdrawiam
[#3] Re: Amiga Future - warto?

@Tomski, post #1

Wg mnie również warto, sam zresztą prenumeruje i co dwa miesiące zawsze mam coś ciekawego do poczytania.
Generalnie czasopismo pisze o wszystkim, tj. znajdziesz opisy programów (gier) na nowe systemy, Arosa jak i działające pod Uae. Hitem numeru jest jak dla mnie zawsze jakaś pełna wersja i tu na Twój konfig (klasyk) jest dobrze - pojawiły sie gry w pełnych wersjach typu OnEscapee, Wasted Dreams, Hell Squad, In Shadows of Time i wiele innych. W najświeższym numerze (#82) jest pełna wersja The 6th Sense Investigations. W każdym numerze jest również "serial", w tej chwili sa to np. The Tamar Herald (dotyczy Tales of Tamar), historia Amigi, modyfikacje Amig na różne sposoby, jest dział wywiadów i listów. Zamieszczane są również cheaty do gier oraz rozwiązania do starszych tytułów.
Moim zdaniem fajne czasopismo, każdy może coś dla siebie znaleźć.
Aha, z Vesalii śmiało możesz kupować, paczuszka dociera szybko i bezbłędnie pod wskazany adres.
Pozdrawiam
EMU

[#4] Re: Amiga Future - warto?

@c3h6, post #3

To "In Shadows of Time" istnieje w pełnej wersjii ?? :o

[#5] Re: Amiga Future - warto?

@Logan, post #4

Z tego co mi wiadomo, to gra została ukończona ale nigdy nie wydana. AF zamieścił wygląda na to pełną wersję. Trudno mi powiedzieć czy jest "pełna" bo nie grałem jeszcze, ale skoro drukują również solucję, to znaczy, że jest pełą, ukończoną wersją. Tak mniemam.
Pozdrawiam
Emu
PS. Gra była w AF 76 na CD, w nr. 75 i 76 solucja
Edit: aha, solucja (część 2) kończy się w momencie, gdy w jaskini mordujemy robota, zabieramy czarną skrzynkę, która przyczyniła się na początku gry wszystkim naszym problemom i wracamy do statku, na którym w siłowni znajdziemy kryształ, który zabierze nas w 21 wiek.
Tak się ta gra kończy/kończyła?

Ostatnia modyfikacja: 14.01.2010 16:00:01
[#6] Re: Amiga Future - warto?

@Logan, post #4

Poswięciłem dziś troche czasu, żeby sprawdzić co tu jest grane z tą grą.
Otóż, jak sam AF zaznaczył, jest to wersja "developer release", czyli pełna, z tym, że brak w niej kilku dźwięków i dialogów. Zawiera również kilka bugów, które czasami mogą uniemożliwić skończenie gry.
Czyli nie jest źle :DDD
Pozdrawiam
MS

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem