[#1] Stacja po raz tysiącowy...
Ciągle jakoś nie mogę zrozumieć czemu np. taki HD pod Amigą sformatowany jakoś można - da się zobaczyć np. przez UAE, a dyskietki nie. I nie chodzi mi o wrzucenie dyskietki do pecetowej stacji , ale inny zabieg – podpięcie wyjętej z Amigi stacji do PC. Mi by się coś takiego bardzo przydało, jakkolwiek, przez jakiś interface , albo bezpośrednio z jakimś sterownikiem. Komuś jakoś to się udało? Wiem, temat wałkowany , przeleciałem trochę wątków na ten temat. Chodzi porostu o to , że budując amigę w obudowie amigi z płytą pc i powiedzmy amithlonem natrafiam na dwie przeszkody – podpięcie do takiej płyty klawiatury od ami (już w zasadzie rozwiązany) i ten odwieczny problem stacji. Gdyby to się jakoś dało... jakiś układ elektroniczny? Może coś w międzyczasie ktoś wynalazł w tym temacie?

[#2] Re: Stacja po raz tysiącowy...

@xtro, post #1

Czemu się nie da? Bo kontroler "za głupi".

Czy się da? Tak. Catweasel.

[#3] Re: Stacja po raz tysiącowy...

@recedent, post #2

Super rzecz, jedyny minus to , że wygląda na to , że klawiaturę obsługuje od dużych amig, nie widzę na płytce złącza powiedzmy pod A600. Gdyby nie to to i cena była by do zaakceptowania dla fana... Widzę, , że o niebo łatwiej zrobić sobie jednak p.c.migę z obudowy np. cdtv. Mi jednak zależy na małym klasyku, góra A500.

[#4] Re: Stacja po raz tysiącowy...

@xtro, post #3

Jest taki patent: program stworzony przez twórcę WinUAE. Potrzebujesz tylko dwóch stacji dyskietek. Niestety nie pamietam w którą stronę to działa.

[#5] Re: Stacja po raz tysiącowy...

@jaa2, post #4

Odczyt.

[#6] Re: Stacja po raz tysiącowy...

@xtro, post #3

Klawiatura? Żaden problem. Podpinasz pod Keyrah i hulasz przez USB :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem