[#1] IKONIFIKACJE OKIEN
Coś schrzaniłem i ikonifikując program nie ma ikony na pulpicie i już nie mogę tego programu uruchomić, dziwne jest to że jak zikonifikuje okno to ikona na pulpicie jest. Bawiłem się ustawieniami środowiska w Opusie ale już przejżałem wszystko i nic się nie zmienia.

Ostatnia modyfikacja: 24.01.2010 20:42:19
[#2] Re: IKONIFIKACJE OKIEN

@Mleko, post #1

Jak to wkurza...

[#3] Re: IKONIFIKACJE OKIEN

@Mleko, post #2

Uruchom Exchange i sprawdź czy nie ma go w pamięci. Opus to program typu Commodity i można go przywołać z Exchange.

[#4] Re: IKONIFIKACJE OKIEN

@QkiZ, post #3

Jest w Exchange, ale żadne komendy nie działąją, schowaj, usuń itp... Opus ogólnie jkest aktywny nie mam poprostu na pulpicie ikony programu, który zikonifikowałem - zminimalizowałem do ikony(jak zwał tak zwał;).

[#5] Re: IKONIFIKACJE OKIEN

@QkiZ, post #3

Za pomocą Exchange mogę przywołać zminimalizowany program ale dlaczego nie ma go na pulpicie ?

[#6] Re: IKONIFIKACJE OKIEN

@Mleko, post #1

jaki to program?

[#7] Re: IKONIFIKACJE OKIEN

@Banderas, post #6

Każdy jeden, np słucham MP3 z AmigaAMP minimalizuje i na pulpicie nie ma, używam IBrovsa - minimalizuje i na pulpicie nie ma, uruchamiam Gadami - minimalizuje i na pulpicie nie ma. Wyjątkiem są listery, których ikona po zminimalizowaniu pojawia się na pulpicie.

W efekcie np jak chcę zmienić muzykę z zminimalizowanego AmigaAMP muszę uruchamiać EXchange co jest ani praktyczne ani przyjemne.

Taj jak mówiłem bawiłem się ustawieniami środowiska w Opusie, ale Opusa troszkę pamiętam z "dawnych"' czasów i chyba(podkreślam) nic tam nie namieszałem, w prefsach workbencha nic nie robiłem ale teraz je przejżałem to nic tam takiego nie widzę co mogło by się przestawić samo np w wyniku jakiegoś błedu czy czegoś innego np jakiejś siły z kosmosu ;)

Ostatnia modyfikacja: 25.01.2010 22:39:53
[#8] Re: IKONIFIKACJE OKIEN

@Mleko, post #7

Sprawdź czy pod blatem DOpusa nie masz blatu WB z "zaginionymi" ikonami.

Pozdrawiam
[#9] Re: IKONIFIKACJE OKIEN

@RadoslawF, post #8

Sprawdzałem ale nie wiem czy prawidłowo:

1) Odklikonołem w górnym menu okno opusa jako tło W tym przypadku pod oknem jest pusto nie ma żadnych ikon ani tapet dosłownie nic

2) Zakońćzyłem prace Opusa z menu Opusa/Zakończ i zostało mi na blacie tylko AmiStart i zero ikon ani nic...

???

[#10] Re: IKONIFIKACJE OKIEN

@Mleko, post #9

Przestaw AmiKita na działanie z Workbench'a i zobacz czy też ikony Ci się nie pojawiają?

[#11] Re: IKONIFIKACJE OKIEN

@QkiZ, post #10

Na samym workbenchu działa prawidłowo, po zikonifikowaniu, ikona pojawia się na pulpicie. Na Opusie niestety nie... ???

[#12] Re: IKONIFIKACJE OKIEN

@Mleko, post #11

Sprawdź czy w opcjach Magellan'a masz coś takiego jak kompatybilność z WB. W Scalos'ie coś takiego było.

[#13] Re: IKONIFIKACJE OKIEN

@QkiZ, post #12

W ustawieniach środowiska nic takiego nie widze... Kojarzy mi się, że gdzieś kiedyś widziałem opcje "kompatybilny z intuition" ale nie wiem gdzie i czy ma to coś wspulnego z tym problemem.

A może coś w ustawieniach samego workbencha ?

Ostatnia modyfikacja: 29.01.2010 18:39:15
[#14] Re: IKONIFIKACJE OKIEN

@Mleko, post #13

"kompatybilny z intuition" może mieć wpływ na to ponieważ intuition odpowiada za interfejs użytkownika.
Co do ustawień samego Workbench'a: to nic nie da. Workbench'a nie ma w momencie uruchomienia Magellan'a, tak więc ustawienia jego nie będą działać.

[#15] Re: IKONIFIKACJE OKIEN

@QkiZ, post #14

Zrobiłem.... ściągnołem z Aminetu jakieś tam środowisko Opusa, ustawiłem siebie w nim swoje tapety itp i ustawiłem je jako domyślne :) Dzięki wszystkim

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem