[#1] CDTV kilka problemów
Czołem. Zanabyłem czas jakiś temu CDTV i dopiero wczoraj miałem chwilę żeby ją przejrzeć. I są problemy:
1. Mam wyjście composite color nie mam nic po RGB, gdzie szukać?
2. Pilot raz działa raz nie - co sprawdzić?

No i czy ktoś nie ma takiej na części? W mojej brak nóżek :(

[#2] Re: CDTV kilka problemów

@Rembrand, post #1

ad1.
czy masz pewnosc ze kabel RGB jest sprawny i TV ma pelne EUROscart?
ad2
sprawdz baterie, czy wszystkie klawisze nie dzialaja?

jesli masz moze dostep do Echostara z polsatu cyfrowego, to mam on pewna ciekawa ceche, reaguje na kazdy sygnal podczerwieniu wysylany z pilotow.
Oczywiscie interetuje tylko te "swoje", a innym odpowiada zapaleniem sie czerwonej diody przy wlaczniku zasilania.
Testujac pilota do CDTV bedzie mial pewnosc co nawalilo.
[#3] Re: CDTV kilka problemów

@Norbert, post #2

Jest prostszy sposob na sprawdzenie czy pilot wysyla sygnaly. Wlacz kamere (aparat) w telefonie komorkowym i skieruj obiektyw na wysylajaca sygnaly diode pilota. Jezeli pilot dziala poprawnie (wysyla sygnaly) to kazde nacisniecie klawisza na pilocie bedzie widoczne na wyswietlaczu telefonu (dioda bedzie swiecila na niebiesko). Tak mozna sprawdzic, ktory klawisz pilota nie generuje sygnalu.
[#4] Re: CDTV kilka problemów

@Norbert, post #2

siur że jes, jak mawiają starożytni amerykanie - wszystkie inne amigi hulają z tym TV.

[#5] Re: CDTV kilka problemów

@Rembrand, post #4

Trzeba by sprawdzić czy na pinach RGB i H i V jest jakieś napięcie i tak szukać po płycie najlepiej wg schematu, skoro z composite jest to znaczy że RGB też jest tylko któryś z sygnałów nie dochodzi np odchylania pionowego, może też być uszkodzony bufor sygnału RGB lub nie ma na nim napięcia zasilającego.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem