[#12]
Re: A600 przeadresowanie ram z Chip na Slow
@bombermax,
post #11
Po pierwsze, nie podałem przykładu fabryki tylko osoby. Człowiek, kóry przerabia samochody robi to zazwyczaj na oko na jednostce, w której już jest wszystko poprzeliczane, a że zastosowane zostały tanie rozwiązania, to nie wina projektanta tylko zarządu fabryki (jest kasa, nie ma kitu). Ciekawe czy te przeróbki twojego sąsiada są poparte jakimiś badaniami wytrzymałościowymi, czy po prostu wkłada co mu do głowy przyjdzie a inni się cieszą. Zrobić replikę to umiejętność wymagająca wiedzy co kupić i jak poskładać do kupy bo kopiuje coś co zostało już przez kogoś opracowane, sam nie wnosi nic do tej konstrukcji, a czy umie zaprojektować nowy samochód podpierając się wyliczeniami i testami. Nie wiem jak ma się porównanie dwóch kolorów, to przecież kwestia gustu a nie wiedzy i umiejętności, nie da się orzec argumentami który kolor jest lepszy, bo każdy powie co innego, natomiast po poziomie wiedzy można określić bez wątpliwości, kto umie więcej, to tak jakbyś mówił, że Stachu jest lepszy od projektanta amigi tylko dlatego, że lubisz Stacha bardziej od niego.
Nie jestem osobą pośrednią, umiem lutować, obsługiwać programator, czasem coś zmodyfikować i wierz mi, że gdybym miał sprzęt, to bym mógł robić to samo co Stachu, mam taki sam wkład w dziedzinie amigi w przypadku elektroniki jak Stachu tylko dotyczy innego urządzenia. Przelutowanie procesora i wgranie nowego flasha to umiejętności poziomu podstawowego, programator i sprzęt lutowniczy urządzenia od czarnej roboty, a obsługa tego nie jest trudna.
Jak nie umiesz lutować to się naucz.
Używanie określeń typu master i guru podchodzą pod fanatyzm a tego wiele osób nie lubi, ja np bym starał się unikać takiej osoby.
Przepraszam za ten offtop.
Stachu, co Ty myślisz o takich laikach co zamiast ruszyć tyłek składają ofiary na ołtarzu takim jak my ? :)
Ostatnia modyfikacja: 06.02.2010 16:53:22