@Dark_luke,
post #7
Otoz chodzi o to ze u mnie problem jest niby trywialny bo ta przelotka z karta CF dziala na kazdej Amidze w jakiej ja testowalem, a chodzi o to ze w tej ostatniej nie jest idealnie rozpoznawana w HDToolBox po wpieciu bezposredniu w plyte glowna a jedynie po wpieciu w przelotke made by Micronik, to tak fajna przelotka ze po wpieciu w plyte ma wyjscia 2,5'' i 3,5'' i chodzi o to ze wtedy karta CF w adapterze jest poprawnie rozpoznawana. Wymontuje przelotke Micronika i w HDToolBox widze: Drive does not support the SCSI Inquiry command!, myslalem ze moze sie gdzies styka z jakims elementem z plyty glownej ale nie. Sprawdzalem piny czy sa moze powykrzywiane i tez nie jak dla mnie glupie wiem ze diablem tkwi w szczegolach i za jakis czas o tym zapomne tylko czego ten badziew cholerny idelnie dziala w kazdej Amidze tylko nie tej pomino tego ze na poczatku dzialal, baaaa przepialem ostatnio dysk 2,5'' na takiej samej tasmie i jest widziany przez ta nieszczesna Ami... w sumie wielkie dzieki za podpiowiedzi ide ja na piwo :)