[#1] amiga600.net
Do tej pory wiedziałem, że Amiga 600 może maksymalnie posiadać 8 MB ramu. Aż tu wpadłem na stronę i widzę, że jest możliwe wsadzenie 32 MB!!
http://amiga600.net/project.htm

[#2] Re: amiga600.net

@QkiZ, post #1

Bo jest na karcie turbo . Inny procesor...

[#3] Re: amiga600.net

@QkiZ, post #1

ha ha ha swietny Avatar :)

Proceosr 68000 powstal w 1978 r moze zaadresowac 16 MB pamieci (chip+slow+ fast) Amiga adresuje 11.5 MB

Po zalozeniu tej karty (mialem takowa - niestety miala problem ze stykiem z CPU 68000 co powadowalo zwiechy) .Wracajac do tematu Amiga 600 po zainicjowaniu 030 wylacza 000 i moze adresowac do 256 MB :)
Apollo obsluguje simy 32 MB - stad ten wynik

[#4] Re: amiga600.net

@QkiZ, post #1

[#5] Re: amiga600.net

@QkiZ, post #1

Procesory z 32-bitową szyną adresową mogą zaadresować do 4GB pamięci, procesory z 24-bitowym adresowaniem (zazwyczaj mające oznaczenie EC w nazwie modelu) mogą zaadresować tylko 16MB (z czego można wycisnąć maksymalnie około 12MB przy kombinowaniu z jakimiś nieużywanymi obszarami).

[#6] Re: amiga600.net

@QkiZ, post #1

Ja natomiast polecam tą http://www.amiga600.de/index.htm. Fajnie przedstawiony proces rozbudowy A600. Mniej więcej coś takiego jak autor w/w strony staram się poskładać i jeszcze kilka zabawek mi brakuje (A603, co-proc do A630, KS3.1 lub multikick, CD-Slim, Subway może Indivision ECS) ale jestem bliżej niż dalej i będzie full wypas A600 ;) A tymczasem mam rewelacyjna maszynka do gier, sceny i pomuzykowania sobie w PT.

A co do avatara... OK

Pozdrawiam,
RadziN

[#7] Re: amiga600.net

@_arti, post #4

Jest delikatnie mowac deko nie smaczny, wiadomo kim byl pan, do ktorego zostala upodobniona osoba z foto.

Zreszta wydaje mi sie ze lamane sa pkt regulaminu ppa.

"Niedopuszczalne jest umieszczanie przez użytkowników na łamach Forum Dyskusyjnego treści:
-sprzecznych z prawem,
-wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej i etnicznej
-obscenicznych propagujących przemoc
-uznanych powszechnie za naganne moralnie lub społecznie niewłaściwe
-naruszających zasady netykiety
-szkalujących osoby publiczne"

[#8] Re: amiga600.net

@Hellena, post #7

Ja proponuje nie powoływać się na taką pokrętnie-poprawną i regulaminowo-właściwą retorykę i spojrzeć z dużo szerszej perspektywy.

To jest efekt długoletniej "pracy" jaką włożyła osoba z foto w amiśrodowisko. Jak to mawiają zasiała i zebrała.

Jak dla mnie nie zostało to zrobione dla widzi-mi-się tylko raczej jako forma "che guevarowego" buntu. Ja bym to postrzegał w kategoriach sztuki szoku i jak znane wszystkim:

http://s.v3.tvp.pl/images/3/6/c/uid_36cee9ad6c483c4c938afeb8061b22a11260036403248_width_700_play_0_pos_3_gs_0.jpg

Niby niesmaczne ale dają do myślenia, a ty błędnie odczytałeś to co kolega jak sądzę, chciał nam tym avatarem przekazać.

Pozdrawiam,
RadziN

[#9] Re: amiga600.net

@RadziN, post #8

To do czego dales linka, nie ma nic wspolnego.Daj swoje zdjecie i zrobimy z Ciebie Hitlerowca, a pozniej zapodamy w siec, albo moze z avatara redaktora Grzegorza zrobimy cos podobnego i ciekawe jak dlugo powisi taki avatar :D

§2 Niedozwolone treści
7. ukazujących hasła, symbole lub ludzi związanych ustrojami opartymi na dyktaturze, terrorze lub nienawiści (np. faszyzm, nazizm);

Ostatnia modyfikacja: 12.02.2010 19:11:35
[#10] Re: amiga600.net

@Hellena, post #9

Jak nie ma nic wspólnego? Jest tak samo kontrowersyjne, zastanawiam i pozostawia taki... skoro tego nie rozumiesz nic nie poradzę.
Emocjonalnie każdy człowieka jest inny i nie do wszystkich trafia to samo. Ja nie lubię awatarów wiec go nie mam i raczej nie będę miał. Nie bardzo rozumiem po co w to wikłasz osobę Grzegorza? A co do awatarów. Ja nie rozumiem czemu masz tego 'ptaka'? To chyba coś ale Emu czy Struś?
Ty widzisz w tym coś wyjątkowego, a ja nie ot duże ptaszysko z małą główką.

Z mojej strony EOT.
Pozdrawiam,
RadziN

[#11] Re: amiga600.net

@Hellena, post #7

Hellena napisał(a):

> "Niedopuszczalne jest umieszczanie przez użytkowników na łamach
> Forum Dyskusyjnego treści:
> -sprzecznych z prawem,
> -wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej i etnicznej
> -obscenicznych propagujących przemoc
> -uznanych powszechnie za naganne moralnie lub społecznie
> niewłaściwe
> -naruszających zasady netykiety
> -szkalujących osoby publiczne"

Nie czaje. Który z tych przepisów złamałem? Konrad B. jest osobą publiczną? Jeśli tak, to każdy z nas też jest. Po za tym offtop.

§2 Niedozwolone treści
7. ukazujących hasła, symbole lub ludzi związanych ustrojami opartymi na dyktaturze, terrorze lub nienawiści (np. faszyzm, nazizm);

To Konrad B. jest nazistą Jaki nie dozwolony symbol był ukazana moim avatarze Widzisz co chcesz widzieć.
A tak po za tym co by nie było jakiś pokrętnych interpretacji mojego (byłego) avatara: zrobiłem to aby ukazać stosunek Konrada B. co całego środowiska amigowego i okołoamigowego. Moim zdaniem jego osoba uważa się za dyktatora i wyznacznika tego co jest amigowe, a nie. Tylko on uważa że to jest ok, a ja nie. I to jest żenua.

[#12] Re: amiga600.net

@QkiZ, post #11

Jak z Ciebie taki kozak to ustaw sobie ten avatar na eXecu.

[#13] Re: amiga600.net

@Grzegorz Kraszewski, post #12

Właśnie ostatnio myślałem nad skasowaniem konta na exec'u, ale tam nie ma opcji kasowania. Może ban byłby dobrym sposobem na zamknięcie mojego konta.
BTW. nie jestem kozak i nie ustawie tego awatara na execu bo plik już skasowałem a nie chce mi się robić nowego. Koniec offtopa.

[#14] Re: amiga600.net

@QkiZ, post #1

No 32
A do a 500 można 128 mb

http://www.amiga-hardware.com/showhardware.cgi?HARDID=67

Ostatnia modyfikacja: 13.02.2010 15:52:03
[#15] Re: amiga600.net

@QkiZ, post #11

No i popatrz teraz co osiągnąłeś i kogo właściwie ucieszyłeś swoją prowokacją...

[#16] Re: amiga600.net

@QkiZ, post #13

Proszę WSZYSTKICH o kontynuowanie dyskusji zgodnie z tematem wątku. Odstępstwa będą "nagradzane."

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem