[#31] Re: Problem z przenoszeniem adf z PC na amige 500+

@RadoslawF, post #30

Jak spakuje sie ADF zipem do bedziesz mial ADZ, ktory w "locie" odpakujesz na dyskietek dzieki programowi TransADF (Aminet)
[#32] Re: Problem z przenoszeniem adf z PC na amige 500+

@RadoslawF, post #30

Nigdy nie miałem problemów z rozpakowywaniem ZIP pod żadną Amigą. Ty z jakimi się spotkałeś?
[#33] Re: Problem z przenoszeniem adf z PC na amige 500+

@Dariusz Tolsdorf, post #32

Algorytm ZIPa zdaje się jest ciągle rozwijany.
Wersje Amigowe nie zawsze albo wcale, ZIPa używałem już na A500 do czasu kiedy okazało się że nie potrafi rozpakować czegoś spakowaną nową wersją ZIPa.
Jak ktoś nie miał problemów bo nie używał to może nie wiedzieć.

Pozdrawiam
[#34] Re: Problem z przenoszeniem adf z PC na amige 500+

@RadoslawF, post #33

Ja co prawda na A1200, ale rozpakowywałem mase zip-ów i jeszcze nigdy nie miałem z nimi problemów, jedynie niektórych rar-ów nie da się rozpakować.

[#35] Re: Problem z przenoszeniem adf z PC na amige 500+

@Banderas, post #34

No właśnie ja mam to samo. Z rarem zdarzał się problem ale z ZIPem nigdy. Jak ktoś nie wie jak używać to może mieć problemy.
[#36] Re: Problem z przenoszeniem adf z PC na amige 500+

@Dariusz Tolsdorf, post #35

dobra problem rozwiązał się sam :D mój błąd windows 7 otwiera mi pliki *.adf jako normalny folder :P(moje przeoczenie)

[#37] Re: Problem z przenoszeniem adf z PC na amige 500+

@NiKiEL, post #1

Sposób opisany w artykule dotyczy systemu w wersji 1.3. Nie zadziała na późniejszych ze względu na zmienioną komendę 'echo' która nie radzi sobie z plikami binarnymi.
[#38] Re: Problem z przenoszeniem adf z PC na amige 500+

@ppill, post #37

Witam, mam pewne nurtujące mnie pytanie. Nie mogę znaleźć nigdzie odpowiedzi. Czy uda mi się przesłać dane za pomocą tego kabla?
Mam z obu stron takie wtyczki: http://www.buildmyowncabin.com/electrical/parallel-lpt-cable-pinout.jpg . Jedną podłączyłem pod parallel w Amidze, drugą pod Lpt w PC. Jednak przy wysyłaniu pliku stoi mi cały czas na 9% w PC. Czy to połączenie jest poprawne czy może nie? Próbował ktoś przesyłać w tym przewodem (niemodyfikowanym) dane?Z góry dzięki za pomoc.

Ostatnia modyfikacja: 15.06.2011 11:29:54

Ostatnia modyfikacja: 15.06.2011 11:30:20
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem