@Blackout,
post #1
Sprawdzałeś, czy zworki w CD-ROMie masz prawidłowo ustawione? To pierwsza rzecz :) - w zależności od tego, na której taśmie masz podłączony sprzęt i czy np: taśma ta jest taśmą IDEx4 czy zwykłą.
Odnośnie mountlisty: w System: Devs/DOSDrivers/ powinieneś mieć plik CD0 (który można edytować dowolnym edytorem tekstu). Tam najważniejsze są takie informacje jak UNIT (np: 1 jeżeli na tej samej taśmie co HD) oraz DEVICE (w tym przypadku nie wiem dokładnie, ale albo scsi.device albo atapi.device). Ja używam CacheCDFS wraz z Fast-ATA II (czyli scsi.device) i w mountliście (czyli w pliku System: Devs/MOUNTLIST) nie mam dodanego CD0 bo nie jest to konieczne - wywołuję "zamontowanie" CD-ROMu poprzez linijkę w startup-sequence, tj.
C:Mount >NIL: DEVS: DOSDrivers/~(#?.info)
która to treść tej linijki po wykonaniu montuje wszystkie urządzenia, których pliki znajdują się w katalogu DOSDrivers (no oczywiście poza ikonami ;)).
Bez resetu systemu wystarczy wpisać w Execute Command:
mount cd0:
żeby zobaczyć CD-ROM.
Nie wiem czy ta pomoc wystarczy, ale mam nadzieję, że coś rozjaśni.
P.S. jedna rzecz jest trochę "nie tak" w pisaniu postów, mianowicie chodzi o interpretację emotikonki składającej się z dwukropka i D, gdy chcę napisać np: System: Devs, która to nazwa po napisaniu tego jednym ciągiem bez rozdzielenia : i D wygląda tak:
System:Devs
Zabawne ;)
P.S.2.
rjack słusznie zauważył poniżej, że jeszcze dochodzi handler jako ważny atrybut w mountliście bądź w pliku opisującym urządzenie do zamontowania (CD0), w Twoim przypadku jest to prawdopodobnie FILESYSTEM L:AmiCDFS
Ostatnia modyfikacja: 15.03.2010 01:19:18