@waldiamiga,
post #2
Mam Amige CDTV i wlasnie tez mnie naszlo na HD. Jest juz zdobyczny "podkontroler" Toms ale teraz mam pare duman przeroznych. Otoz zaobserwowalem, nie wiem czy slusznie, ze on sie zglasza tylko w momencie wlaczenia roma CDTV (ta animacja amiga CDTV nie mylic z KS 1.3). Czyli do dyspozycji zostaje system na HD oparty o 1.3 bo sila rzeczy wyzszy na 1.3 nie odpali. Dalej. Dysk jest podpiety pojedyncza tasma (na 1 urzadzenie) do wewnetrznych pinow tomsa na 50. Dysk jest 4,5 GB. Tak wiem. Taki mam i jestem sklonny z rozmyslem stracic ten nadmiar Gb bo wiem ze Amisie bez dodatkowych patentow maja problemy powyzej 2 Gb.
Nie bardzo wiem tez jak doprowadzic do tego, zeby dysk zobaczyl sie z systemem. Jest do Tomsa jakis soft do partycjonowania tego? Dysk do tj pory funkcjonowal pod 3.9 i pod takim byl spartycjonowany i postawiony. Pod CDTV poza mignieciem diodka czerwona Tomsa i ta na dysku w momencie wlaczenia nic sie wiecej nie dzieje. Kompa mozna zbootowac z dyskietki albo z systemu na plycie CD i tyle. Nie bardzo wiem jak sie do tego dobrac dalej. I jak to w sumie sie zaplatalem. Tak to jest jak ktos sie napompowal bardziej rozpasionymi Amisiami i od zrodel historii tego zacnego stwora komputerowego nie potrafi zaczac

. RATUNKU!!!