[#1] Amiga 1200 długie uruchamianie
Witam, mam problem z Amiśką 1200 kick. 3.1 od pewnego czasu zauważyłem że od momentu włączenia do pokazania się obrazu dyskietki czas uruchamiania zaczyna się wydłużać, trwa w tej chwili ok 50 sek. Jaka może być tego przyczyna? może któryś z kolegów będzie mi w stanie pomóc. Pozdrawiam i czekam na informację.
[#2] Re: Amiga 1200 długie uruchamianie

@andi34, post #1

Masz do niej podłączone jakieś karty, dyski twarde i.t.p?

[#3] Re: Amiga 1200 długie uruchamianie

@parallax, post #2

Nic nie mam podłączonego ani rozszerzenia pamięci ani dysku, odpinałem nawet flopa i klawiaturę i dalej tak długo się uruchamia. Podłączony jest tylko monitor i zasilacz.
[#4] Re: Amiga 1200 długie uruchamianie

@andi34, post #3

Być może chodzi własnie o brak floppa

[#5] Re: Amiga 1200 długie uruchamianie

@arti4-92, post #4

Czy z flopem czy bez to właśnie długo się uruchamia. Nie mogę wejść w ustawienia botowania.
[#6] Re: Amiga 1200 długie uruchamianie

@andi34, post #1

może myszka jest nie sprawna jak nie możesz wejść w bot

Ostatnia modyfikacja: 20.03.2010 13:32:32
[#7] Re: Amiga 1200 długie uruchamianie

@Dorian3d, post #6

" od pewnego czasu zauważyłem że od momentu włączenia do pokazania się obrazu dyskietki czas uruchamiania zaczyna się wydłużać, trwa w tej chwili ok 50 sek"

O to mu chodzi, a nie o wejście w boot menu.

[#8] Re: Amiga 1200 długie uruchamianie

@andi34, post #1

Zupełnie normalny obiaw po odłączeniu takich urządzeń jak HD i stacja dyskietek. Kick 3.1 ma wydłużony czas oczekiwania na twardziela, plus jeszcze szukanie DF0:, klawiatury i masz 50 sekund.
[#9] Re: Amiga 1200 długie uruchamianie

@ppill, post #8

Przecież Andi34 nic nie odłączał (po za klawiaturą i stacją dyskietek). Czy wy czytacie ze zrozumieniem? Ma wbudowany czas oczekiwania, ale bez przesady, nie 50 sekund.

Ostatnia modyfikacja: 20.03.2010 14:08:09
[#10] Re: Amiga 1200 długie uruchamianie

@parallax, post #9

Już się uporałem winę ponosiła za to podstawka kick starów. Prze lutowałem luty i jest wszystko ok. Dzięki wszystkim za pomoc i zainteresowanie. A tak na marginesie mam może koś z kolegów jakieś rozszerzenie pamięci do A 1200 w rozsądnej cenie? może być i uszkodzone.
[#11] Re: Amiga 1200 długie uruchamianie

@parallax, post #9

Sam nie czytasz co on pisze
Nie mogę wejść w ustawienia botowania

Ja to napisałem czy on ?

Ostatnia modyfikacja: 20.03.2010 15:54:33
[#12] Re: Amiga 1200 długie uruchamianie

@andi34, post #10

Sprawna karta turbo Elbox 1230/40 z koprocesorem i 8 MB Ram może być?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem