[#1] Czytnik PCMCIA A1200
Witam!!!

Mam pytanko.?
Czy w amidze 1200 jest możliwość korzystania z takiego czytnika kart????

http://allegro.pl/item970085408_adapter_czytnik_pcmcia_compact_flash_cf_dk144.html

[#2] Re: Czytnik PCMCIA A1200

@marcin34, post #1

Na 90% tak. Na Aminecie są odpowiednie sterowniki. Nie da się jednak wystartować Amigi z karty w takim czytniku.

[#3] Re: Czytnik PCMCIA A1200

@marcin34, post #1

Mam identyczny i sprawuje się wyśmienicie.
Do przenoszenia danych między pc i Amisia rewelacyjny.

[#4] Re: Czytnik PCMCIA A1200

@marcin34, post #1

no właśnie, generalnie rozchodzi mi się tylko o przenoszenie danych między pc a a1200, więc mówicie że taki czytnik zdaje egzamin??
A i jeszcze jakie sterowniki do tego pobrać z aminetu ???

[#5] Re: Czytnik PCMCIA A1200

@marcin34, post #4

Jak masz okazję to bierz i nie zastanawiaj się :P Lepszej rzeczy do przenoszenia danych nie ma. Sterowniki są tutaj, a ich instalacja jest banalna: http://aminet.net/driver/media/cfd.lha

Tylko uważaj na karty, bo niektóre są wybredne i z Amigą nie współpracują...

Ostatnia modyfikacja: 25.03.2010 21:25:11
[#6] Re: Czytnik PCMCIA A1200

@jaa2, post #5

jaa2 napisał(a):

> Jak masz okazję to bierz i nie zastanawiaj się :P Lepszej
> rzeczy do przenoszenia danych nie ma.

Jest, karta sieciowa na PCMCIA.
Zamiast ściągać z sieci na PC a potem przenosić szybciej i taniej będzie ściągnąć od razu na Amigę.

Pozdrawiam
[#7] Re: Czytnik PCMCIA A1200

@RadoslawF, post #6

No właśnie, mam jakieś 2 sieciówki pod pcimcię i teraz jak to się ma ze sterownikami? Czy tylko jakaś konkretna sieciówka współpracuje z Amigą, czy można próbować innych kart?
[#8] Re: Czytnik PCMCIA A1200

@kwaku85, post #7

obadaj 3c589.device i cnet.device na aminecie i zobacz, czy któraś z Twoich kart jest obsługiwana.

[#9] Re: Czytnik PCMCIA A1200

@kwaku85, post #7

działają sieciówki 3com serii 3c589 ale tylko modele z konkretna koncowka w nazwie. poszukaj cnet.device, w dokumentacji jest wyszczegolnione jakie konkretnie modele dzialaja.

[#10] Re: Czytnik PCMCIA A1200

@marcin34, post #1

co do sciągania od razu na amigę to odpada, bo pceta mam podłaczonego do sieci, a amigi nie. Amigi nie moge podłaczyc do sieci ponieważ mam ją w garażu a tam nie ma możliwości doprowadzić neta. A za każdym razem jak chcę coś sobie ściągnąć na amigę to nie chcę mi się przewozić całego sprzetu amigowego do domu :( także tylko czytnik cf na pcmcia wchodzi w rachubę :)
pozdrawiam marcin34

[#11] Re: Czytnik PCMCIA A1200

@marcin34, post #10

Poczytaj sobie to:
http://www.ppa.pl/artykul-Amiga.600.1200.i.czytnik.kart.Compact.Flash-1_3_42.html
Czy zdaje egzamin? Bezapelacyjnie :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem