[#9]
Re: Problemy z Apollo 40/40
@Jacek Rzeuski,
post #8
Miałem podobny problem. Karta Apollo1240/40, 2xSeagate (40GB+100MB), 4xEIDE, SIMM-y,CD,CDRW itd. Wszystko w wieży INFINITIV ! Coraz częściej następowały dziwne "zwiechy". Po kilku minutach pracy edytora zamrażało system. Manipulacja,podpiłowywanie zaślepki zasilania niewiele pomogało (oprócz dźwięku). Po jakimś czasie system w ogóle nie chciał startować z niczego jeśli był podpięty dysk. Wyjęcie karty lub pamięci pomagało, ale ile można zrobić pracując z dyskietek? Czasowo pomogło podpięcie zewnętrznego zasilacza 200W bezpośrednio (bez interfejsu zasilania Infinitiv). W końcu problem rozwiązałem w nieco droższy sposób: Przełożyłem wszystko do obudowy EBox, zakupiłem markową pamięć i tego typu problemy do dziś nie wystąpiły. Moim zdaniem ma rację Jacek Rzeuski, że to problemy z zasilaniem. Może to byc problem zasilacza w Infinitiv (chociaż jest tam 200W), nieszczęsnej zaślepki zasilania, która często wywołuje problemy z dźwiękiem lub też samego interfejsu zasilania. Kiedyś, ktoś już pisał na Forum o wąskich ścieżkach, w tym interfejsie. Jeśli ktoś będzie zainteresowany szczegółami, to już proszę na priv!