[#31] Re: ClassicWB i problemy z instalacją

@kwaku85, post #30

Brak biblioteki 060.library lub któryś z upiększaczy wiesza sie przy 060.
Standardowe rozwiązanie po dołożeniu odpowiedniej biblioteki wywalenie wszystkiego z katalogu WBStartup, jak nie pomoże to jeszcze trzeba trzeba wszystkie upiększacze ze skryptu startowego wyremować i dokładać pojedynczo.

Pozdrawiam
[#32] Re: ClassicWB i problemy z instalacją

@RadoslawF, post #31

Okazało się że nie wywaliłem 68040.library. Teraz mam inny problem- gdy tylko spróbuję dotknąć jakiejkolwiek ikony- guru. Co jest nie tak?
[#33] Re: ClassicWB i problemy z instalacją

@kwaku85, post #32

Winna jest pewnie jakaś upiększajka lub jej ustawienia.
Wywal lub wyłącz wszystko i włączaj pojedyńczo aż znajdziesz winowajce.

Pozdrawiam
[#34] Re: ClassicWB i problemy z instalacją

@RadoslawF, post #33

Myślałem że ktoś ma "gotowca" :) Chyba że potrzebna jest inna biblioteka dla 68060. W każdym razie komp resetuje się gdy tylko dotknę jakiejś partycji. Bardzo dziwna sprawa. Zainstaluję w wolnej chwili wersję LITE, może tam nie będzie takiego czegoś. Ale bardzo dziwne zachowanie systemu. Najgorsze jest to że nie słyszałem o takim problemie, szukałem w necie i nic. Co prawda Blizzard jest jeszcze niepewny i to mnie martwi. Dopiero został przerobiony i zastanawia mnie czy to nie on daje popalić.
[#35] Re: ClassicWB i problemy z instalacją

@kwaku85, post #34

Jeśli masz procesor 060 to potrzebujesz bibliotek 060 i przekierowującej 040.
Jeśli masz niepewną czy podkręconą kartę turbo to testuj raczej na czystym systemie.

Pozdrawiam
[#36] Re: ClassicWB i problemy z instalacją

@RadoslawF, post #35

Acha, to w zasadzie nic nie miałem zainstalowane. Wywaliłem tylko 040 bo nie dało się systemu uruchomić i wrzuciłem samą od 060. Czyli może stąd problem. Ściągnę instalkę i może jakoś to ruszy.
[#37] Re: ClassicWB i problemy z instalacją

@kwaku85, post #36

Nie chciałem zakładać osobnego wątku, więc spytam tu.

Nie chcę instalować ClassicWB ale interesuje mnie jedno usprawnienie z tego pakietu. Jak by ktoś podpowiedział mi jak się nazywa nakładka na Shell'a umożliwiająca wpisywanie komend jak w Linuxach, tj. np. jestem w jakimś katalogu i wpisuję S + klawisz TAB włącza mi wszystko co się znajduje w tym miejscu na literkę S?
[#38] Re: ClassicWB i problemy z instalacją

@mccnex, post #37

KingCon na przykład
[#39] Re: ClassicWB i problemy z instalacją

@mccnex, post #37

To może być ZShell.
Tutaj zobacz.

Druga rzecz to może być KingCON.
Zobacz tutaj.

Daj znać czy to któryś z tych programów.
[#40] Re: ClassicWB i problemy z instalacją

@Sir_Lucas, post #39

Wydaje mi się, że chodzi o KingCon'a, bo jest zamontowany KCON:

Dzięki wielkie, obadam dzisiaj.

Instaluję sobie właśnie A600 + Fast RAM i chcę goły WB + MagicWB, drivery do CF0 i w/w usprawnienie do Shella, żeby to jakoś chodziło, bo co więcej wrzucam to się muli... albo człowiek za bardzo przyzwyczajony do 060'tki...
[#41] Re: ClassicWB i problemy z instalacją

@mccnex, post #40

Obadaj też ZShella. KingCON wymaga trochę kombinacji. ZShell uruchamia się po prostu z ikony i działa. Nie trzeba nic kombinować ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem