[#1] Python 2.4 dla AmigaOS 3.x
Z Aminetu można pobrać kompilację Pythona dla AmigaOS 3.x. Niestety sam autor nie jest w stanie stwierdzić czy port się uruchamia. Powstał w oparciu o wersję dla AmigaOS 4.x.

[#2] Re: Python 2.4 dla AmigaOS 3.x

@mailman, post #1

Niestety sam autor nie jest w stanie stwierdzić czy port się uruchamia.

Kuriozalne stwierdzenie. Oto do czego prowadzi moda na "szybkie porty" robione przez nową generację "amigowych programistów". Osobiście wstydziłbym się wrzucić na Aminet coś, czego nie przetestowałem. Chyba po prostu stary jestem...

Ostatnia modyfikacja: 03.04.2010 09:09:43
[#3] Re: Python 2.4 dla AmigaOS 3.x

@mailman, post #1

LOL chłopak mógł się minimalnie wysilić i sprawdzić chociaż podstawy - ja nie mówię, żeby zaraz jakieś "Hello World" pisał, czy coś, ale wypadałoby uruchomić interpreter i sprawdzić chociaż, czy działa help() [nie działa] i quit() - też nie działa, co ciekawe, po wpisaniu quit() interpreter proponuje, żeby nacisnąć Ctrl-D, jeżeli chce się zakończyć jego pracę ale... ten skrót też nie działa (za to Ctr-Z jak najbardziej), czyżby amigowy Pytong był portowany z Windowsowej wersji? Tam też wychodzi się za pomocą Ctrl-Z a nie Ctrl-D, jak w linuksie...

[#4] Re: Python 2.4 dla AmigaOS 3.x

@Grzegorz Kraszewski, post #2

Kolega bardzo delikatnie określił sytuację, bo tu się cięższe nad kuriozalność określenia nasuwają.
Idąc tropem autora portu wrzucę do zasobów Aminetu "jakieś coś" i zapodam informację, że jest to fantastyczna wersja pakietu biurowego w niczym nie ustępująca OpenOffice, napisana specjalnie pod A500 z 1MB pamięci i systemem 1.2.
Pakiet jest rewelacyjny, ma tylko jedną drobną wadę - nie działa, no po prostu napisałem go na kartce papieru, posługując się podręcznikiem AMOS-a. Sprawdzić nie miałem jak, bo nie mam Amigi

Serdeczności
Des
Ps. Jakoś coraz więcej na Aminecie takich magicznych programów pisanych przez Prawdziwych Magików, smutek wielki.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem