[#61] Re: A600 i HDD

@Amigowiec_1987, post #60

jak system 3.1 to 200 mb na partycje syemowa wystarczy z nawiązką. Reszta według uznania. Ja zwykle partycjonuje na 3 partycje. System 200 mb Work ok 3 gb i inne>>reszta ostatnie 300 mea zostaw wolne i nei wykozystuj ich poza obszarem 4gb jak nie masz pacza na scsi device to Ci komputer tej partycji nie zobaczy.

Ale to jest moje widzimi się jesli chodiz o partycjonowanie. Każdy robi według włąsnego gustu.

Benedykt Dziubałtowski

[#62] Re: A600 i HDD

@Benedykt Dziubałtowski, post #61

partycje mam widzi mi je tylko jak chce je sformatowac (klikam na partycji lewym guzikiem i z zakładki ICONS wybieram format disk) to nic się nie dzieje :(

jak z tym walczyć ?

[#63] Re: A600 i HDD

@Amigowiec_1987, post #62

Nie masz pewnie na dyskietce w katalogu system pliku format. Weź spróbuj z dyskietką z wb21 może tam jest

Benedykt Dziubałtowski

[#64] Re: A600 i HDD

@Benedykt Dziubałtowski, post #63

no pod wb2.1 firmatuje

ciekaw jestem czy mi wyskoczy ten sam błąd co w winuae

[#65] Re: A600 i HDD

@Amigowiec_1987, post #64

nie formatuj za pierwszym razem w trybie QUICK (szybkie formatowanie) niech se sformatuje normalnie. Potrwa to troche ale unikniesz błedów.

Benedykt Dziubałtowski

[#66] Re: A600 i HDD

@Benedykt Dziubałtowski, post #65

no własnie formatuje normalnie (nigdy nie lubiałem formatowac szybko) wole wolniej ale dokładniej ;)

[#67] Re: A600 i HDD

@Amigowiec_1987, post #66

właśnie skończyłem instalować wb 2.1

moze ktoś mi powie skąd mogę wziąć polskie locale ?

[#68] Re: A600 i HDD

@Amigowiec_1987, post #67

i jeszcze mam pytanie czy np po tym samym kablu od dysku twardego mogę podłączyć CD ?

[#69] Re: A600 i HDD

@Amigowiec_1987, post #1

Głupstwo byś zrobił, gdybyś twardziela nie dopiął... :D

[#70] Re: A600 i HDD

@Pero, post #69

Głupstwo byś zrobił, gdybyś twardziela nie dopiął... szeroki uśmiech

nie rozumiem o co CI chodzi ?

[#71] Re: A600 i HDD

@Amigowiec_1987, post #68

Locale masz tu:

http://ulisses32.sitesled.com/amiga/pliki/amiga/blat/wfmh3.2.lha

Zapoznaj się z tą stroną znajdziesz tu wiele cennych informacji

http://ulisses32.sitesled.com/amiga/menu.htm

W jakiej konfiguracji masz Amigę? Bo jeśli tylko jeden mb ramu to powiem szczerze cała zabawa się mija z celem. Start WB zje cenne kilobajty i mało która gra ruszy. Będziesz musiał odpalać bez sekwencji startowe.

Co do drugiego pytania to tak. Możesz tam podpiąć do drugiego złącza co tylko zechcesz (prawie) Ja sobie zrobiłem 4ide schemat jest na tej stronie co Ci ją podałem i w Amidze mam 4 napedy. 2hdd 1 cd-rom oraz napęd ZIP. Kapitalna sprawa jeśli chodzi o Amigę. Port PCIMCA mam zajęty przez kartę radiową Wi-Fi i nie chciało mi się wachlować kartami przy przenoszeniu danych Amiga>>PC Więc na allegro kupiłem sobie za 20pln dwa napędy i dyskietkę ZIP.

Koszt wykonania takiego interfacu to kilkadziesiąt groszy jeśli masz tasiemki HDD.

Benedykt Dziubałtowski

[#72] Re: A600 i HDD

@Benedykt Dziubałtowski, post #71

Mając kartę sieciową kupiłeś ZIPa do przenoszenia danych z PC ?
Ludzie to jednak mają kaprysy i pomysły.

Pozdrawiam
[#73] Re: A600 i HDD

@RadoslawF, post #72

No a co :). Niektórzy mają karte sieciową i kupują do AMigi USB za 600 pln. to jest dopiero kaprys :)

Benedykt Dziubałtowski

[#74] Re: A600 i HDD

@Benedykt Dziubałtowski, post #73

Kwestii ile kto wydaje na swoje hobby nie poruszam.
Miałem na myśli wygodę i szybkość, ZIP to taka większa dyskietka której jedynym plusem jest pojemność.

Pozdrawiam
[#75] Re: A600 i HDD

@RadoslawF, post #74

Mi wyciąga na apollo 1240 i standardowym kontrolerze niecały jeden mb na sekundę. Więc chyba to nie jest tak źle?

Benedykt Dziubałtowski

[#76] Re: A600 i HDD

@Benedykt Dziubałtowski, post #75

W porównaniu z dyskietką to rewelacja, w porównaniu z transferem przez sieć już nie.
Zwłaszcza jeśli weźmiesz pod uwagę że mając sieć zamiast ściągać coś na PC a potem przenosić na Amigę często masz możliwość ściągnięcia tego od razu na Amigę.

Pozdrawiam
[#77] Re: A600 i HDD

@RadoslawF, post #76

Mylisz się. Sieć wyciąga na klasyku na pcimci w okolicach 300-400kb/s Zip jest dwukrotnie szybszy.

na wiele stron na klasyku po prostu nie wejdę i muszę je tak czy siak oglądać/ściągać na macu ( w moim wypadku)

Benedykt Dziubałtowski

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem