[#1] reaction i os 3.1
łatam sobie wb 3.1 tak aby mi ruszyło reaction. Potrzebuje aby mi program wfisignal
http://aminet.net/package/util/app/WiFiSignal

działał pod wb.31 no ale mi to łatanie nie wychodzi. Najpierw próbowałem wgrać classact no ale guru. Żywcem wyprute reaction z os 3.9 też nie działa pod os 3.1 ( w sumie nic dziwnego) próbowałem rezydentne załadować kilka bibliotek w os 3.9 (workbench library icon library) ale to też nic nie dało. Czy ktoś się orientuje na czym dokładnie wisi reaction i czego potrzebuje aby ruszyć?

Benedykt Dziubałtowski

[#2] Re: reaction i os 3.1

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Odpalilem ten program na mos1.4.5, ktory rowniez nie ma reaction.
Wydaje mi sie ze wystarczyla wersja demo classact z aminetu.
Sprawdzales jakich biliotek szuka program ?
[#3] Re: reaction i os 3.1

@Norbert, post #2

tak sprawdzałem. Na cass action demo sie grimuje. Na chwile obecną jest tak ze ładuje wszystko to czego szuka ale nie startuje.

Benedykt Dziubałtowski

[#4] Re: reaction i os 3.1

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Obawiam sie ze Reaction na WB3.1 nie ruszy. Nie zajmowalem sie tym dlugo, bo bylo duzo zamiennikow w MUI. Wszystko chyba siedzi w LoadWB (?). W koncu jakies zabezpieczenia musieli zrobic, aby ktos z AOS3.0/3.1 nie mial tak latwo, jak tylko "dograc" pare bibliotek.
Aktualnie sa dwa programy ktorych nie moge uzyc na AOS3.1 i tez czesto nad tym mysle, ale nie chce instalowac AOS3.9. Nie kupilem - nie instaluje. Zreszta nie bedzie mi dzialac wtedy pare innych rzeczy.

Sytuacja sie zmieni gdy wyjdzie Natami. Wtedy kupie AOS3.9. :)
[#5] Re: reaction i os 3.1

@Andrzej Drozd, post #4

Andrzej z ciekawości pytam. Co nie pójdzie pod Aos 3.9 co chodzi pod 3.1 ?

[#6] Re: reaction i os 3.1

@pampers, post #5

Moze odpowiem jak "polityk". Stworzylem sobie od lat 90-tych swoje wlasne srodowisko na podstawie AOS3.1. Bardzo mocno przetworzone i nijak to nie rusza np. na WinUAE. Na WinUAE mam jakis tam system z AmigaSYS2, duzo rzeczy wylaczylem, czesc dodalem od siebie. Niestety WinUAE uzywam raz na jakis czas i nie mam czasu tego wszystkiego kontrolowac.

Moze nie ma co mowic doslownie co mi nie dziala, bo system jest strasznie "przetworzony", zlepek 3.0 i jest duzo elementow 3.9.

Dopiero na Natami bede mogl zainstalowac goly WB3.9 i uzywajac tego kompa, na codzien, przez rok/dwa stworzyc od nowa wlasne srodowisko.
No, nie wymigalem sie od odpowiedzi co konkretnie nie dziala, wiec moze znowu "sciemnie", ze moj WB3.1 nie jest z niczym kompatybilny. :)
Za dlugo czlowiek czeka na nowa Amige. Gdy bedzie Natami, to bedzie i AOS3.9 :)
[#7] Re: reaction i os 3.1

@Andrzej Drozd, post #6

Jakoś mnie to nie przekonuje. Dlaczego ja np. mam czekać na natami skoro moja Amiga 1200 radzi sobie z Amiga OS 3.9 bardzo dobrze?

Dorabiasz sobie filozofię czy ja nic nie rozumiem? Zadałem proste pytanie a otrzymałem bądź co bądź dziwną odpowiedź. W czym Natami będzie lepsza że pozwoli Ci uruchomić Amiga OS 3.9 co nie jest możliwe teraz?

[#8] Re: reaction i os 3.1

@pampers, post #7

Dorabiasz sobie filozofię czy ja nic nie rozumiem? Zadałem proste pytanie a otrzymałem bądź co bądź dziwną odpowiedź.

Dobrze rozumiesz. A ja napisalem jak "polityk". Za duzo filozfii. No ale jezeli nie ma jej byc, to nie widze powodu aby dalej klasykowac, a nowe kompy mnie nie bawią. Oczywiscie, moge dac sobie spokoj, a raz na jakis czas ze zlosliwosci potrollowac i cieszyc sie jakie to destrukcyjne skutki wywolalem na portalu. Ale guzik prawda. Klasyczna Amiga to jest moj swiat i sam do konca tego nie rozumiem. :)

W czym Natami będzie lepsza że pozwoli Ci uruchomić Amiga OS 3.9 co nie jest możliwe teraz?

Kwestia przyzwyczajenia. Nie reinstalowalem WB3.1 od lat 90-tych. Mam radoche ze mam to co mam.
Ale jak kazdy czlowiek, chce isc dalej. Droga z "pecetami z PPC", czyli AOS4 i MOS, jest dla mnie za bardzo zamglona. Bardziej widze AROSa.
Ale nawet "neutralny" AROS, nie da mi satysfakcji.

Moge tylko dalej klasykowac i fajnie jak to bedzie zwiazne z Natami. A jak nie, to pojade sobie w gory, na ryby i bede "niedzielnym" Amigowcem, uzywajacym peceta. :)

Znowu zero konkretnych odpowiedzi? Odpowiem gdy poznam AOS3.9. :)

Ostatnia modyfikacja: 10.04.2010 02:10:23
[#9] Re: reaction i os 3.1

@pampers, post #7

Ostatnia modyfikacja: 10.04.2010 02:10:53
[#10] Re: reaction i os 3.1

@Andrzej Drozd, post #9

Napisałeś że pod Amiga OS 3.9 nie działają Ci programy które działają pod Amiga OS 3.1. Zapytałem jakie, dostałem wykład z natamilogii i z andrzejologii. Dziwne, bo wydaje mi się że zadałem proste pytanie.

[#11] Re: reaction i os 3.1

@pampers, post #10

No, dobra, w zwiazku z tym ze nie potrafie wymienic konkretnego przykladu w zwiazku ze swoim przetworzonym AOS3.1 lub nie uzywanym 3.9 (bo to, ze u mnie nie dziala na moim 3.1 lub nie moim, zle skonfigurowanym 3.9, poniewaz zawsze sa jakies patche), to moge stwierdzic tylko, ze jestem fanatykiem. Nie wiele lepszym od fanatykow ktorzy mowia mi, ze Amigowanie polega tylko i wylacznie na pecetach z AOS4. :)

Jestem klasycznym fanatykiem. Niezbyt to dobry status, ale fakt jest faktem. :)
Z fanatykami lepiej nie rozmawiac - zero konkretnych odpowiedzi, a tyle "niepotrzebnych" teorii. :)
[#12] Re: reaction i os 3.1

@Andrzej Drozd, post #11

Andrzeju czy rusza na Twoim przetworzonym systemie ten program?

http://aminet.net/package/util/app/WiFiSignal
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem