[#1] Bootowanie z Deneb
Właśnie nabyłem A3000 z kartą Deneb :). Komputer obecnie nie ma dysku.

Niestety nie mam pod ręką żadnej innej Amigi, ani dysku SCSI który mógłbym wykorzystać w tej Amidze. Teraz mogę jedynie posługiwać się dyskietkami, a właściwie ich obrazami read-only, bo nie mam żadnych dyskietek a tylko HxC Floppy Emulator.

Czytałem, że do FlashROMu karty Deneb można załadować stos Poseidon, dzięki czemu mógłbym bootować z urządzeń USB. Tylko jak to zrobić nie mając dysku twardego? Luciferin wymaga MUI - z flopa nie odpale ;). Luciferin ma też interfejs tekstowy, lecz nie ma tam opcji "automagicznego" załadowania Poseidona. Zapewne można to zrobić ręcznie, samymi komendami CLI, ale które pliki trzeba załadować?

[#2] Re: Bootowanie z Deneb

@strim, post #1

Chyba nie da rady bez dysku z zainstalowanym systemem...
Trzeba Luciferina zainstalować i tam "pomieszać i poprzestawiać co trzeba".
[#3] Re: Bootowanie z Deneb

@stachu100, post #2

Jestem przekonany, że da się to zrobić. W dokumentacji Poseidona jest informacja o tym jakie pliki trzeba załadować:

poseidon.library
USBHardware/#? (driver)
Classes/USB/#? (klasy)
PsdStackloader z ENVARC

Tyle tylko, że PsdStackloader nie jest zwykłym programem, a zawiera w sobie także konfiguracje. Więc jeśli nigdy nie miałem okazji uruchomić Tridenta, to nie wiem czy jego zawartość będzie poprawna.

[#4] Re: Bootowanie z Deneb

@strim, post #1

Właśnie nabyłem A3000

chyba czas zmienić podpis...?? :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem