[#31] Re: Wejście Component d CDTV

@fazior, post #30

Racja. No ale przy okazji pogadaliśmy sobie o CDTV, zapodaliśmy to i owo, jakieś informacje, które mogą się komuś przydać się tu pojawiły.

Szacunek i ukłon
Des
Ps. piwo piwo piwo
Pps. I jeszcze więcej piwa. Osiem piw - taka piątkowa norma wieczorna

[#32] Re: Wejście Component d CDTV

@Des, post #31

ech musim kiedys na "zywca" to zrobic:)

[#33] Re: Wejście Component d CDTV

@Des, post #31

Ja się wyłącznie WYŁĄCZNE spytałem czemu mam obraz czano biały w wejściu Component (jak się później okazało Composite). Kabel RGB mam uszkodzony a bawienie się nim w gniazdku totalnie mi je rozregulowało - DVD podłączone pod wejście wcześniej używane przez Amigę musi być naprawę solidnie włożone by wszystko było poprawnie.

Nie wiem po co wam informacja jaki mam TV, kable wyjścia itd. Ja wiem jakie mam wyjścia - po prostu zdziwiony byłem, że w CDTV napis "Comp S-Video" nie oznaczało Component - jak już wspomniałem wcześniej. Potem spytałem się czy adapter RGB <-> Component załatwił by sprawę. Dziękuje za odpowiedzi ALE jeśli się pytam o konkretne wejście to MAM KU TEMU POWODY.

Tak, nie rozkręcałem Amigi, nie bawiłem się w modding itp. Chciałem mieć urządzenie do odtwarzania muzyki w salonie przy jednoczesnym podłączeniu DVD - mam i mało mnie boli obraz czarno biały. Po prostubyłem zdziwiony, że to nie było to wejście.

Nie rozumiem wypowiedzi jednego użytkownika bym dupy nie zawracał - po to jest chyba forum na którym siedzą fascynaci Amigi by się ich spytać niż jakiegoś lewego elektryka, który stwierdził przy przypalonym bezpieczniku w CDTV, że płyta się zjarała. . .

Więc powtarzam - spytałem się, uzyskałem konkretną odpowiedź (nie mam wejśćia Composite, S- Video) i dziękuje bardzo.

Tyle i dziękuje,
Wunderwaffel
[#34] Re: Wejście Component d CDTV

@fazior, post #32

Też tak sądzę Kiełkuje mi taki pomysł jeden... No może wyskoczę przed szereg i zaproponuję taki zlot ludzi z PPA. Teraz dopinam zlot (któryś z rzędu już) vortalu, na którym adminuję. No i siłą rozpędu może by się udało załatwić coś dla nas, stąd, Amigowców. Ale to za trochę, będę miał konkrety, to dam powszechnie znać, że jest możliwość.

Z szacunkiem
Des

[#35] Re: Wejście Component d CDTV

@wunderw, post #33

zeby zobaczyc mopdul modulatora nie musisz rozbierac cdtv, 2 sruby tam sa z tego co pamietam, w wykreceniu 2 srubek moddingu ni hu hu nie widze. pisales ze masz problem i z tego co zrozumialem szukales przyzwoitej wizji. jedyny sposb na godna wizje na TV w jakiejkolwiek Ami to rgb, nie szukaj innych rozwiazan, bo zrazisz sie do tego/cdtv/ pieknego kompa.

[#36] Re: Wejście Component d CDTV

@Des, post #34

Go Go:) ale ja w Holdysowym stylu zwyklem odpresac sie:)

[#37] Re: Wejście Component d CDTV

@wunderw, post #33

wunderw: Nie denerwuj się i nie przejmuj tym że zawsze znajdzie się jakiś hmm.. osobnik któremu nic nie pasuje. Pytaj ile wlezie (jak wyczerpiesz opcję szukaj) po to jest forum. Powodzenia z CDTV, to była moja pierwsza Amiga.

[#38] Re: Wejście Component d CDTV

@pampers, post #37

Moja tez i napisalem co wiedzialem. Ok niech bedzie, kajam sie - z composite mozna miec swietny obraz, cdtv zarabiscie odtwarza mp3 i xvidy , jest niezastapiona jako home entertajment senter. Przepraszam za to ze napisalem co napisalem rgb to zlo i przezytek, jednozylowy kabel z czinczem na koncu rulez

[#39] Re: Wejście Component d CDTV

@wunderw, post #33

Masz wyjscie composite takie male okrogle z zoltym plastikiem w srodku, nadal nie polecam uzywania. skoro daje ci obraz b/w to zrob cos z tv, ami w to nie mieszaj.

[#40] Re: Wejście Component d CDTV

@wunderw, post #33

Nie denerwuj się, tylko staraj precyzyjniej określać swój stosunek do zadanego pytania, aby nam było jaśniej zrozumieć o co dokładnie chodzi. Z twoich wypowiedzi wynikało, że jęczysz bo nie masz wolnego RGB, ani nie masz composite i s-video a chciałbyś mieć kolorowy obraz. Teraz jak już wiadomo po co Ci ta amiga i że nie potrzebujesz koloru, to zmienia całkowicie sytuację ale fakt, że zastanawiałeś się nad kupnem tej przejściówki za 300zł nie przemawiał za tym, że na kolorze i jakości Ci nie zależy i tak, ta przejściówka załatwi sprawę.

[#41] Re: Wejście Component d CDTV

@kmilota, post #18

Przepraszam jeśli Cię uraziłem, ale wprowadziłeś pytającego w błąd. Z Amig mam właśnie między innymi CDTV i nie ma żadnego problemu aby podłączając ją do TV przez composite uzyskać kolorowy obraz, inna sprawa że obraz przez każde composite jest marny i nic nie zastąpi podłączenia przez EURO-RGB.

Pozdrawiam
[#42] Re: Wejście Component d CDTV

@wunderw, post #19

Zdjęcie prosto z waszej stronki ;p

Tylko że to sVideo to jest tam chyba dorabiane, nawet widać kabelki. W modulatorze mojej CDTV takiego czegoś nie ma.
[#43] Re: Wejście Component d CDTV

@Kiv_Master, post #42

Tak to wygląda. . .
[#44] Re: Wejście Component d CDTV

@wunderw, post #43

Oczywiscie ze tak to wyglada bo to zdjecie jest z artykulu (mojego z reszta) wlasnie o tym jak dorobic s-video do tego modulatora...
[#45] Re: Wejście Component d CDTV

@Phibrizzo, post #44

Na mieście ;) mówią że AmigaManiac ma wypuścić nową serię svideo wpinany w port rgb:

http://www.amigamaniac.com/RGB_to_PAL_NTSC_adapter.html

[#46] Re: Wejście Component d CDTV

@pampers, post #45

no prosze, za jedyne 40 australijskich baksow mozna sobie zepsuc wizje z ami - toz to okazja

Ostatnia modyfikacja: 03.05.2010 11:30:28
[#47] Re: Wejście Component d CDTV

@fazior, post #46

Ten interfejs jest dla ludzi, którzy mają monitor z wejściem s-video ale nie mają złącza SCART.

[#48] Re: Wejście Component d CDTV

@pampers, post #45

Jest to chyba typowa aplikacja kostki AD724. Można też za jej pomocą zrealizować przejściówkę, do łączenia wyjścia VGA z TV przez S-VIDEO lub Compsite. Kiedyś w CHIPie był na ten temat artyuł. Kolejną podobną jest AD725.

Dla majsterkowiczów noty katalogowe:
http://www.analog.com/static/imported-files/data_sheets/AD724.pdf
http://www.analog.com/static/imported-files/data_sheets/AD725.pdf

P.S.
pampers wiem, wiem mam zmienić podpis :)

[#49] Re: Wejście Component d CDTV

@cichym, post #48

Cichym: najpierw skrybnij do Staszka ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem