[#33]
Re: Wejście Component d CDTV
@Des,
post #31
Ja się wyłącznie WYŁĄCZNE spytałem czemu mam obraz czano biały w wejściu Component (jak się później okazało Composite). Kabel RGB mam uszkodzony a bawienie się nim w gniazdku totalnie mi je rozregulowało - DVD podłączone pod wejście wcześniej używane przez Amigę musi być naprawę solidnie włożone by wszystko było poprawnie.
Nie wiem po co wam informacja jaki mam TV, kable wyjścia itd. Ja wiem jakie mam wyjścia - po prostu zdziwiony byłem, że w CDTV napis "Comp S-Video" nie oznaczało Component - jak już wspomniałem wcześniej. Potem spytałem się czy adapter RGB <-> Component załatwił by sprawę. Dziękuje za odpowiedzi ALE jeśli się pytam o konkretne wejście to MAM KU TEMU POWODY.
Tak, nie rozkręcałem Amigi, nie bawiłem się w modding itp. Chciałem mieć urządzenie do odtwarzania muzyki w salonie przy jednoczesnym podłączeniu DVD - mam i mało mnie boli obraz czarno biały. Po prostubyłem zdziwiony, że to nie było to wejście.
Nie rozumiem wypowiedzi jednego użytkownika bym dupy nie zawracał - po to jest chyba forum na którym siedzą fascynaci Amigi by się ich spytać niż jakiegoś lewego elektryka, który stwierdził przy przypalonym bezpieczniku w CDTV, że płyta się zjarała. . .
Więc powtarzam - spytałem się, uzyskałem konkretną odpowiedź (nie mam wejśćia Composite, S- Video) i dziękuje bardzo.
Tyle i dziękuje,
Wunderwaffel