[#1] AmiSSL
Co to jest AmiSSL i jak poprawnie go zainstalować? Wiem tylko tyle że to jakiś protokół bezpieczeństwa,zainstalowałem i jajco. Nadal nie mogę zrobić zakupów np. w merlin.pl :( Jakiś fachowy instruktaż? :)

[#2] Re: AmiSSL

@aMifan, post #1

Musisz jeszcze włączyć AmiSSL w przeglądarce.
[#3] Re: AmiSSL

@aMifan, post #1

Sprobuj tego. Nie pamietam ktora wersje instalowalem, ale od tej pory nie komunikuje bledu (braku SSL).

http://us.aminet.net/comm/tcp/MiamiSSL11.lha
http://us.aminet.net/comm/tcp/MiamiSSL221.lha
[#4] Re: AmiSSL

@Andrzej Drozd, post #3

Aha, zainstaluj jeszcze AmiSSLInstall. Jezeli nie masz to podesle na priv (linki z netu cos oznajmiaja ze nie ma pliku na serwerze, chyba ze zaslabo szukalem).
[#5] Re: AmiSSL

@kmilota, post #2

gościu,tępy nie jestem :)
[#6] Re: AmiSSL

@aMifan, post #5

No to w czym problem. Ja zainstalowałem AmiSSL, a w preferencjach IBrowsa zaznaczyłem "Włącz SSL V2" i "Włącz SSL V3" i wszystko działa. W AWebie nic nie musiałem ustawiać.
[#7] Re: AmiSSL

@kmilota, post #6

"No to w czym problem. Ja zainstalowałem AmiSSL, a w preferencjach IBrowsa zaznaczyłem "Włącz SSL V2" i "Włącz SSL V3" i wszystko działa."

Naprawde wszystko?
Moze wszystko czego Ty potrzebujesz?
Ja mam zainstalowane AmiSSL/MiamiSSL
a musze jeszcze uzywac ICaba pod macem..
Sprobuj zamowic cos www.avon.com.pl.......
powodzenia;)

[#8] Re: AmiSSL

@mi^AMI^, post #7

No i dalej nie wiem dlaczego ty masz problem z SSL. Wchodzę IBrowsem na tą stronkę, do działu zamówień (https://www.pl.avon.com/PRSuite/buying/needarep.jsp). IBrowse na dole wypisuje SECURE i wszystko pięknie działa. Ja nie korzystam z MiamiSSL tylko u AmiSSL.
[#9] Re: AmiSSL

@kmilota, post #8

Nie ma znaczenia czy MiamiSSL czy AmiSSL,
wejsc sie da....ale nie zlozysz zamowienia
niestety, najdalej w tym procesie dochodzi Voyager, ale tez nie do konca.
To tylko przyklad (nie mam zamiaru nikogo namawiac do zakupow:) ), jednak ta strona sprawia problemy..na samym wejsciu pisze , ze wymagany IE 5.0 lub wyzszy, IBrowser ( ani zadna inna amigowa przegladarka ) nie potrafi udawac tej wersji.
Naprawde, walczylem z tym dosc dlugo ( zona
zajmuje sie sprzedaza )i zmuszony bylem podpiac emulator maca pod siec, ICab daje rade bez problemu;)

[#10] Re: AmiSSL

@mi^AMI^, post #9

Jako to nie złożę zamówienia? Wpisałem fikcyjne dane (przecież nie będę tam nic kupował) i nacisnąłem przycisk Wyślij. Wszystko zostało ładnie wysłane i ukazała się stronka informująca o przyjęciu zamówienia. Tak więc można spokojnie IBrowserem zamawiać z tej srtonki. U mnie nigdzie nie wypisuje się, że jest potrzebny IE5.0. Za pomocą IBrowsa dokonuję też płatmości za komórki na stronie https://ssl.plusgsm.pl/ebok/s/index . Nie spotkałem jeszcze stronki kodowanej SSLem, której IBrowse by nie wczytał. Wynika z tego, że masz coś skopane przy instalacji AmiSSL albo nie uruchomiłeś czegoś w IBrowserze.
[#11] Re: AmiSSL

@kmilota, post #10

> "Wszystko zostało ładnie wysłane i ukazała się stronka informująca o przyjęciu zamówienia"

Taaa...tylko ze tak naprawde zamowienie nie zostanie przetworzone, wierz mi, mialem okazje sie przekonac:)
A AmiSSL i Miami SSL mam dobrze zainstalowane, kupowalem kilka rzeczy przez net...
Chyba, ze jest inna kwestia ( w sumie dziwie sie, ze jeszcze nie zapytales ), mianowicie piracki IBrowser, mozliwe ze legalny dziala dobrze - tego nie wiem, nie mam kasy aby sie przekonac:(

[#12] Re: AmiSSL

@mi^AMI^, post #11

Jak masz AmiSSL to nie potrzebne jest MiamiSSL. Moze tu leży promlem. Ja w każdym razie nie mam MiamiSSL. Mogę się łączyć z siecią za pomocą Genesis i też mogę wchodzić na stronki kryptowane SSL. Co do pirata IBrowse, to może tu jest też problem. Spróbuj na wersji demo.
[#13] Re: AmiSSL

@kmilota, post #12

> "Jak masz AmiSSL to nie potrzebne jest MiamiSSL"

Jasna sprawa, nie uzywam ich jednoczesnie;)

> "Mogę się łączyć z siecią za pomocą Genesis"

Tez moge i czasem uzywam:)

> "Co do pirata IBrowse, to może tu jest też problem. Spróbuj na wersji demo."

A wiesz, ze to jest dobry pomysl !!
Nie zaszkodzi sprobowac:)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem