[#1] Fonty w AmigaGuide
Niektóre pliki w formacie AmigaGuide mają różne formatowania tekstu (np. centrowanie) robione tak trochę po lamersku, czyli spacjami. Zupełnie mi to nie przeszkadza i całkiem spoko to wygląda. Jednak zastanawia mnie jedna sprawa. Tak można robić jeżeli fonty są na pewno nieproporcjonalne (czyli każdy znak ma tę samą szerokość). Czy mogę mieć gwarancję, że u każdego użytkownika AmigaOS/MorphOS MultiView będzie używał fontów nieproporcjonalnych? Jeżeli ktoś będzie miał proporcjonalny font ustawiony to całe to formatowanie pójdzie w diabły i będzie to wszystko wyglądało żałośnie. Wtedy lepiej jednak nie robić różnych centrowań tylko po prostu walić wszystko do lewej i zawsze będzie ok.

Ostatnia modyfikacja: 03.06.2010 12:01:29
[#2] Re: Fonty w AmigaGuide

@MDW, post #1

Domyślnie MultiView używa systemowej czcionki fixed. Ale można mu kazać używać czcionki proporcjonalnej do AmigaGuide...

[#3] Re: Fonty w AmigaGuide

@MDW, post #1

Zawsze możesz użyć:
@FONT :)
i/lub
@{JCENTER}
@{JLEFT}
@{JRIGHT}
...
Przykład

Ostatnia modyfikacja: 03.06.2010 14:07:05
[#4] Re: Fonty w AmigaGuide

@APC74, post #3

Nazwy fonta wolałbym nie wpisywać jeżeli font nie będzie załączony. Teraz to nawet nie mam gwarancji, że każdy ma font Topaz. :)
A z tym justowaniem to nawet nie wiedziałem. Przydałaby się jakaś dokumentacja do AmigaGuide. Pewnie coś takiego gdzieś jest...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem