[#1] Magellan: uwaga na ArcDIr_XAD!
Jeden z dodatków do Magellana, skrypt ArcDir_XAD, który wspomaga korzystanie z XAD przez Magellana ma bardzo poważny błąd, który udało mi się wykryć. Niestety autorzy tego skryptu już chyba nie są związani z Amigą, ale mimo wszystko najpierw chciałem tutaj poinformować o moim odkryciu.

Błąd polega na tym, że jeśli skorzysta się z opcji CopyAs (czyli skopiuj jako) wybierając jakiś plik z przeglądanego archiwum to po zatwierdzeniu nazwy i próbie skopiowania takiego pliku do katalogu docelowego katalog docelowy zostanie wyczyszczony z wszelkich plików i katalogów. W przypadku PFS nie są te pliki nawet do odzyskania (w .deldir ich nie widać). To tak jak by przepadły, wyparowały.
Choć jest to bardzo dobry pod względem funkcjonalności skrypt i zauważalnie szybciej działa niż inne podobne tego typu to ma właśnie tą wadę. Bardzo bym się cieszył jeśli to tylko u mnie taki błąd występuje.

[#2] Re: Magellan: uwaga na ArcDIr_XAD!

@grxmrx, post #1

Muszę to sprawdzić, ale ja zauważyłem jeszcze coś. Jak kopiuję pliki z archiwum i plik się powtarza, to jak wybiorę Pomiń to zawiesza się lister i proces kopiowania. Dlatego zawsze muszę wybierać Zastąp.
[#3] Re: Magellan: uwaga na ArcDIr_XAD!

@szulu, post #2

U mnie tego nie ma sprawdzalem.

[#4] Re: Magellan: uwaga na ArcDIr_XAD!

@grxmrx, post #1

Tez mialem raz taka kaszane. Potwierdzam. Cos jest nie tak. Pliki zostaja wykasowane.
[#5] PFS ssie

@grxmrx, post #1

i wlasnie to jest koeljny powod zeby pfs nie uzywac. imo.
[#6] Re: Magellan: uwaga na ArcDIr_XAD!

@Arbuz, post #3

Acha sorki nie doczytałem Używam SFS-a. MEA CULPA

[#7] Re: Magellan: uwaga na ArcDIr_XAD!

@grxmrx, post #1

Jakby to PFS byl tutaj winny....

:))))))))))))))))))))

Faktem jest, ze taki problem istnieje, bo tez mi sie zdazylo, ale chyba nie za kazdym razem.
[#8] Re: Magellan: uwaga na ArcDIr_XAD!

@Seeker, post #7

blad jest w skrypcie a pfs ssie dlatego ze

> W przypadku PFS nie są te pliki nawet do odzyskania (w.deldir ich nie
> widać). To tak jak by przepadły, wyparowały.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem