@AdamZeku,
post #6
Mam wątpliwości, czy to wystarczy. Patrząc na zasilacz do A1200 - 60W, to nieco biednie wygląda ta przetwornica. Brak rozsądnego zapasu mocy. Nie ma gwarancji, że utrzyma podaną moc na wyjściu. W dodatku trzeba jeszcze na czymś obraz wyświetlić, bo inaczej to gdzie sens takiej zabawy?
Według mnie to lepiej zainwestować nieco więcej kasy i kupić przynajmniej 300W. Do laptopów latają na allegro za jakieś 80PLN. Lepsza przetwornica może przydać się również do innych zastosowań.
I nie daj się nabrać na 300W wielkimi cyframi. zwykle jest to moc chwilowa, a malutkimi podają moc ciągłą często jest to 150W i ta bardziej będzie Ciebie interesowała.
Dla przykładu popatrz na parametry podane tutaj.
http://www.allegro.pl/item1099814807_przetwornica_sinusoidalna_do_laptopa_12v_230v_300w.html
Osobiście na 150W próbowałem odpalić lutownicę (z powodzeniem) i pistolet klejowy (porażka). Do rozgrzania potrzebuje 200W.
Kupiłem przetwornicę 300W i wszystko śmiga. Oczywiście w granicach rozsądku. I nigdy nie podłączałem w ten sposób Amigi, więc się nie wypowiadam. Zresztą nie mam gołej i prądu by pewnie brakło.
P.S.
W sobotę mamy się Amipartować, to może znajdą się chętni do zrobienia testu. Przetwornica leży w bagażniku. Sam jestem ciekaw, czy da radę.
Ostatnia modyfikacja: 08.07.2010 20:46:18