[#1] Jak przypisać stały priorytet dla programu?
Witam, niech ktoś mi powie jak to zrobić. Nuży mnie ciągłe odpalanie ARTM i przypisywanie HiPowi i jednej partycji wyższego priorytetu, żeby pograć przy nietnącej się muzie w A-Train :)

Pozdro

[#2] Re: Jak przypisać stały priorytet dla programu?

@jaa2, post #1

HippoPlayer - ustawienia w prefsach lub w ikonie parametr (np. ustawienie priorytetu na 2):
TOOLPRI=2

Ale raczej ustawiłbym w prefsach playera, bo zwykle wygląda to tak, że jak program ma ustawienia priorytetu w prefsach, to ustawiasz priorytet w ikonie i z takim priorytetem się odpali, ale zmieni priorytet na ten, który ma ustawiony w preferencjach po ich wczytaniu...

W przypadku ustawiania priorytetu partycji to możesz to zrobić np. za pomocą wpisu do User-Startup (np. ustawiasz priorytet 11 dla partycji DH1:):

SetTaskPri 11 DH1

Wielkość liter dla nazwy partycji ma znaczenie dla tego programu (wpisanie dh1 skończy się komunikatem, że nie może znaleźć tasku).

Zapomniałem dodać, że SetTaskPri leży na Aminecie.

Ostatnia modyfikacja: 14.07.2010 19:02:49
[#3] Re: Jak przypisać stały priorytet dla programu?

@jaa2, post #1

Albo użyć Executive.

[#4] Re: Jak przypisać stały priorytet dla programu?

@11MASTEr, post #3

Hm, a cóż to takiego?

@APC74:
Dzięki, spróbuję.

Ale nie teraz, bo jak nie urok to s... pierniczyła mi się maszyna. Amiga coraz dłużej się odpalała i w końcu przestała. Dziś rano tylko raz zaskoczyła a teraz w ogóle. Nawet gołą próbowałem i nic z tego. Uszkodzenie zasilacza wykluczyłem. No i kondensator C239 wylał. Cóz, trzeba będzie wymienić.

Dzięki!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem