[#1] Amiga pc problem z przesyłaniem danych po raz kolejny
Mam problem z przesłaniem czegokolwiek z pc do amigi.Staram się robić wszystko tak jak tutaj http://www.ppa.pl/artykul-Amiga..PC.Przenoszenie.danych.2-2_16_1118.html, ale gdy próbuje wysłać 1 plik to w programie adf sender terminal pokazuje się pasek postępu i staje w miejscu.Próbowałem też programu amiga explorer ale nic z tego.Co ciekawe gdy w ustawieniach adf sendera zmienię com porty z 1 na 2 i z powrotem na 1
i kliknę send to zaczyna wysyłać, ale niestety chyba w kosmos, bo gdy pasek postępu dojdzie do końca a na amidze wciskam ctrl + c to nic się nie dzieje.
Amiga, wb i kabel raczej są ok, podejrzewam że wina leży po stronie pc i coś trzeba ustawić ale mnie już się skończyły pomysły i sam już nie wiem co jest nie tak, dlatego liczę na was, pomożecie?

[#2] Re: Amiga pc problem z przesyłaniem danych po raz kolejny

@Amifan94, post #1

A to warto się bawić w kablotekę? Nie prościej załatwić sprawę kartą CF wczepianą do PC przez czytnik USB albo takie ustrojstwo jak "uniwersalny czytnik kart", a od strony Amigi przez czytnik kart podłączany do PCMCIA?

Z szacunkiem
Des

[#3] Re: Amiga pc problem z przesyłaniem danych po raz kolejny

@Amifan94, post #1

Chyba niedokładniej czytałeś opis. Po naciśnięciu ctrl+C musisz na pc jeszcze raz wysłać jakikolwiek plik i wtedy Amiga z powrotem ożyje. Wtedy masz plik w ramie na Amidze.

Jeśli masz system nowszy niż Windows Xp to pozostaje Ci tylko Amiga Explorer. Z resztą miałem same problemy i wysyłanie działało tylko pod dosem.

Benedykt Dziubałtowski

[#4] Re: Amiga pc problem z przesyłaniem danych po raz kolejny

@Benedykt Dziubałtowski, post #3

jeśli chodzi o Amiga Explorer to wiem praktycznie wszystko na temat jego działania. Na mojej Ami nie chciał działać żaden inny program prócz tego. Jeśli miałbys dalej problemy, chętnie pomogę Ci w tym temacie.

[#5] Re: Amiga pc problem z przesyłaniem danych po raz kolejny

@bombermax, post #4

Może i wygodniej z kartą cf ale na razie mam tylko a500 z 1mb ramu, a poza tym lubię dźwięk stacji dyskietek :)
Po ctrl+c oczywiście wysyłam dowolny plik ale i tak nic z tego.Z resztą nie w tym rzecz, bo nawet jak kabel jest odłączony to po triku z com-ami zaczyna wysyłać jak już pisałem w kosmos, i to jest właśnie dziwne . Problem polega na tym że pc nie chce przepuścić przez com-a żadnych danych.Mam windows xp.
Może faktycznie amiga explorer okaże się lepszym programem tylko nie wiem jak go dokładnie skonfigurować.
Bombermax byłbym ci wdzięczny za każdą pomoc.
Przy amiga explorer sugerowałem się tym opisem http://sandboard.50webs.com/tutorial/amiga_adf.html

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem