[#1] Sieć bezprzewodowa na A600
Ostatnio tak sobie siedziałem przy mojej PSP i przeszukiwałem pasma wifi i zeskanowało mi na osiedlu jakiś niezabezpieczony router. Sam routera nie mam tym większa radość :) Hmmm... dałem autoustawienia i zadziałało... Ktoś sieje neta i to 24h... Pomyślałem zatem też o Ami bo przypadkiem mam dwie karty PCMCIA D-Link DWL-610 i Enterasys RoamAbout obie na 5V, 16 bit.. Pytanie czy są do tego jakieś stery (może ktoś ma) , a jak są to jak to ustawić na Ami 600. Jest ona na 68k i tylko fast rozszerzony i HD, a Kick jest 37.350. Da się jak myślicie? Może ktoś coś opisze , podpowie, bo z netem na Amidze nie miałem do czynienia od 12 lat.

[#2] Re: Sieć bezprzewodowa na A600

@xtro, post #1

nie jestem pewien co do kicka bo mam 3.1 w a600 a nie pamietam czy testowalem z 37.350. w kazdym razie netgear401 dziala. stery sa o ile wielm i tak tylko jedne do wszytskich kart (kwestia chipsetu). zerknij do aminetu
[#3] Re: Sieć bezprzewodowa na A600

@Valwit, post #2

Ta karta DWL-610 chyba jest na chipie prism, a aminet wyświetla prism2.device ale dla os 3 niestety conajmniej, czas update zrobić :)

[#4] Re: Sieć bezprzewodowa na A600

@xtro, post #3

jesli masz Fast RAM w A600 .. mozesz spokojnie uzyc softwerowego ROMu3.1
programem Skick . .dziala wysmienicie

jednak 2.05 powinien wystarczyc (kwestia jest jakis bibliotek w LIBS: z 3.0 )

Ostatnia modyfikacja: 04.08.2010 07:36:10
[#5] Re: Sieć bezprzewodowa na A600

@xtro, post #3

postaram sie sprawdzic wieczorem czy z 2.05 pojdzie
[#6] Re: Sieć bezprzewodowa na A600

@xtro, post #1

Pamiętaj, że korzystanie z niezabezpieczonej sieci w Polsce też jest nielegalne (pajęczarstwo). No cóż, ja w Czechach nie miałem zgody właściciela mieszkania na podpięcie neta to przez rok korzystałem z niezabezpieczonej sieci WI-FI sąsiada

[#7] Re: Sieć bezprzewodowa na A600

@Nightmare777, post #6

Zdaje się że posiadanie takiej niezabezpieczonej sieci także jest nielegalne.
[#8] Re: Sieć bezprzewodowa na A600

@Nightmare777, post #6

Nawet jeśli jest to nielegalne, to ciekawe jak ktoś udowodni kto z niej korzystał.
Praktycznie jest to niemożliwe, chyba że przyłapią na gorącym uczynku.
Jakiekolwiek logi można praktycznie wyśmiać.

[#9] Re: Sieć bezprzewodowa na A600

@TJM, post #8

to akurat juz kwestia logow jakie masz z routera (jesli) i tego co znajda w kompie pajeczarza.
[#10] Re: Sieć bezprzewodowa na A600

@Valwit, post #9

Kochani, przestańcie z tym legalnym, zabronionym, "nie wolno" itp. Jesteśmy wolnymi ludzmi, czy żyjemy w państwie faszystowskim (niestety tak jest! - jak ktoś nie wierzy niech sprawdzi definicję faszyzmu i porówna rzeczywistość - ale nie w wiki bo to jest robione przez lewaków, a oni zmieniają znaczenie słów wedle potrzeb).

Jeżeli ktoś sieje sygnał i nie łamie się jego haseł, nie włamuje tylko korzysta to żadne prawo nie ma prawa Ci się wtrącać (chyba że na to pozwalamy takimi głupimi wątpliwościami). To tak jakbyście wystawili swoją męskość na powietrze , a jakaś koleżanka przechodząc na nią sobie usiadła, a potem dyskutowała z koleżankami wieczorową porą, czy jest to zgodne z ustawą czy też nie... Jeżeli będziecie się całe życie zastanawiać co wam "Pan" (jacyś ONI) pozwoli/lą, a co nie to macie mentalność niewolników!

Prawo jest ważne, ale to my je tworzymy na nasze potrzeby. Jeśli jesteście tacy uczciwi to odpowiedzcie sobie ilu z Was płaci abonament RTV... dziękuję.

Ostatnia modyfikacja: 04.08.2010 13:23:04
[#11] Re: Sieć bezprzewodowa na A600

@xtro, post #10

A .... dodam coś jeszcze od siebie. Niedawno jeden całkiem dobry w zawodzie aktor reklamował bank walcząc o darmowy internet dla wszystkich. Wspomicie moje słowa... nie minie 5 lat , a pojawi się zapis; "domniemywa się, że w każdym gospodarstwie domowym znajduje się komputer podłączony do publicnej sieci internet, co pociąga za sobą obowiązek rejestracji urządzenia i wnoszenia stosownej opłaty z tytułu jego użytkowania określonej w ustawie..."

Tak to postępuje... dlatego nie lękajcie się - i działajcie zmieniając własne otoczenie bez barier. ONI i tak mogą zawsze znaleźć paragraf (dlatego jest zapis , że nie znajomośc prawa nie zwalnia od odpowiedzialności). No chyba zszedłem nieco z tematu Amigi, choć jak by się tak zastanowić to jej również to dotyczy.

[#12] Re: Sieć bezprzewodowa na A600

@xtro, post #10

tak z ciekaowsci jak ci ktos wejdzie do domu przez otwarty balkon i usiadzie przed tv i bedzie sobie ogladal to tez bedzie ok? niec nie psuje tylko korzysta a otwarte bylo i tak. przeciez bys zamknal jakby ci przeszkadzalo, nie? a jak stanie na balkonie i zacznie bluzgacc wszytskich w zasiegu glosu - z twojego balkonu - to tez bedzie oka? balkon otwarty, niec nie psuje, stoi sobie i krzyczy, co ci to przeszkadza? nie masz chyba mentalnosci niewolnika zeby mu zabraniac, co?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem