[#1] uszkodzony modulator atrax
mam uszkodzony modulator, i nie mam jak cholerstwa podłączyć. [wszystkie kabelki wyrwane] jak moge tą płytkę wykorzystać żeby podłączyć pod TV lub VGA ???? jakiś shcemnat itp.

Amiga 500

Ostatnia modyfikacja: 19.08.2010 22:24:45
[#2] Re: uszkodzony modulator atrax

@xsellos, post #1

Ale jakie i skąd "kabelki wyrwane"?

Modulator nie jest konieczny do skomunikowania A500 z telewizorem. Masz wyjścia RGB, RF i Composite. Czyli hulaj dusza bez kontusza. Modulator się wpinało do wyjścia RGB w czasach, w których mało który telewizor miał wejście SCART. Teraz załatwisz sprawę kablem (na allegro coś w okolicach 30 PLN) RGB->SCART (EURO).
Do monitora VGA też podłączysz, no ale to zabawa dla dość zaawansowanych Amigowców, takie bezpośrednie podłączenie za pomocą prostej przelotki odcina od gier, tylko użytki, a i to czasami trzeba pokombinować.
Generalnie to radzę skorzystać z wyszukiwarki na PPA. Znajdziesz wszystko, czego tylko zapragniesz.

Z szacunkiem
Des

[#3] Re: uszkodzony modulator atrax

@Des, post #2

Ale jakie i skąd "kabelki wyrwane"?

Atraxy miały kabelki na stałe, tam gdzie A520 ma gniazda.

Poza tym trzeba uściślić: podłączenie A500 do monitora VGA prostą przejściówką jest możliwe tylko wtedy, gdy Amiga posiada pełny chipset ECS i kick co najmniej 2.0. Pozwala to uzyskać tryby nie dość, że morderczo wolne, to jeszcze max 4-kolorowe.
[#4] Re: uszkodzony modulator atrax

@Daclaw, post #3

Mam podobnie ... wyrwane kable.
- podesle ktos instrukcje do czego sa wyjscia i te urwane czincze?
- zrobi ktos zdjecie wnetrza? (Gdzie ida przewody)
Thx
[#5] Re: uszkodzony modulator atrax

@stryker, post #4

[#6] Re: uszkodzony modulator atrax

@TUPCOM, post #5

Co ten link ma mi pokazac?
[#7] Re: uszkodzony modulator atrax

@stryker, post #6

The Atrax TV Modulator is simply a clone of the Commodore A520. It plugs into the RGB port of any Amiga which has one (almost all of them) and provides an RF signal for connecting to a TV.
pomysł
[#8] Re: uszkodzony modulator atrax

@parallax, post #7

Czytalem....
Ja wiem ze on daje na wyjsciu rf i sygnal composite.... Mam problem z tymi przewodami i audio... Bo sa poprzecinane....a w srodku dziwnie popodlaczane..
Sam modulator chodzi w sensie daje obraz na composite....rf narazie nie testowalem

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2014 09:39:56 przez stryker
[#9] Re: uszkodzony modulator atrax

@Des, post #2

Modulator nie jest konieczny do skomunikowania A500 z telewizorem. Masz wyjścia RGB, RF i Composite
.
W amidze 500 Czyżbym czegoś nie wiedział czy może jest konkurs na forumowego klowna? Im więcej bzdur napiszesz tym większa szansa na wygraną.
[#10] Re: uszkodzony modulator atrax

@pcx, post #9

Modulator nie jest konieczny do skomunikowania A500 z telewizorem. Masz wyjścia RGB, RF i Composite

A500 można podłączyć do TV/monitor przez RGB, RF i MONO - nie Composite.

Żaden konkurs
KLIK

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2014 20:55:00 przez TUPCOM
[#11] Re: uszkodzony modulator atrax

@TUPCOM, post #10

Stary jestem i chyba ślepy, podpowiesz który numer ma gniazdo RF w linku który zamieściłeś ?

I dla porządku wyjście nr. 8 nie jest dla monitora monochromatycznego tylko wysyła sygnał monochromatyczny.

Pozdrawiam
[#12] Re: uszkodzony modulator atrax

@RadoslawF, post #11

Faktycznie masz rację. Tym RF zasugerowałem się którymś wcześniejszych postów. Co do monitora nie napisałem, że podłącza się go do wyjścia monochromatycznego. Pisałem ogólnie o możliwościach podłączenia do A500 monitora lub telewizora. Przepraszam za nieścisłość.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem