[#1] NOWY SKLEP Z AMIGAMI
Z DNIEM 15 LUTEGO 2004 ROKU OTWIERAM W SWOIM SKLEPIE KOMPUTEROWYM DODATKOWY DZIAŁ "AMIGA" . w OFERCIE PRZEWIDZIANA JEST SPRZEDAŻ PODZESPOŁÓW DO KOMPUTERÓW AMIGA 1200, 3000, 4000. BĘDZIE TEŻ ISTNIAŁA MOŻLIWOŚĆ DOKONANIA NA USTALONYCH ZASADACH WYMIANY PODZESPOŁÓW DO AMIGI NA PODZESPOŁY DO PC JAK RÓWNIEŻ PC <> AMIGA. DZIAŁ "AMIGA" BEDZIE DZIAŁAŁ NA ZASADACH SKLEPU INTERNETOWEGO JAK RÓWNIEŻ STACJONARNEGO.
ADRES SKLEPU:
SOVA KOMPUTERY
RENE PAŁASZYŃSKI
87-800 WŁOCŁAWEK
UL. BRONIEWSKIEGO 20 D
TEL. 54 234-77-53
E-MAIL renep@tlen.pl
[#2] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@SOVA KOMPUTERY, post #1

Gratuluje !!! Wspaniala inicjatywa. To bardzo mile, ze sa tacy ludzie jak Pan !!!
[#3] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@SOVA KOMPUTERY, post #1

W tym sklepie też tak krzyczysz?
[#4] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@SOVA KOMPUTERY, post #1

Jezeli dzial Amiga ma dzialac na zasadach sklepu internetowego to przydalaby sie strona www.
[#5] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@Szymon Tomzik, post #4

Fajnie, ale podstawową rzeczą powinny być niskie ceny. Te z Elboxu są w wiëkszości nie do przyjëcia.

[#6] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@SOVA KOMPUTERY, post #1

Uważam, że w czasach dominacji komputerów PC inicjatywa otwarcia nawet najmniejszego stoiska ze sprzętem dla Amigi jest wspaniałą decyzją. Osobiście na Pc pracuje od połowy lat 80 ale zawsze miałem Amige i to te modele z "wyższej półki". Co prawda nie zawsze jej używałem ale wynikało to przede wszystkim z astronomicznych cen podzespołów do Amig i pazerności ówczesnych i obecnych "handlowców" Mam cichą nadzieje, że w Pańskim sklepie użytkownicy Amig będą mogli dokonać zakupu podzespołów po normalnych cenach, a nie tych oferowanych z kosmicznego cennika przez Amigo, eFuzine i innych krajowych "handlowców". Życzę powodzenia i oferuje swoją skromną pomoc w rozwiązywaniu zapewne licznych problemów. Pozdrawiam :)

[#7] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@JA, post #6

rotfl
[#8] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@JA, post #6

No to teraz jest raj. Dzisiaj za cene CyberVision64+Delfina mozna kupic prawie caly komputer z PPC G3/600 i jeszcze na 256MB RAM starczy. :) Bardziej przystepnych cen niz teraz to Amiga jeszcze w swojej historii nie miala (patrz Genesi, eFunzine). Nic tylko brac. :)
[#9] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@Valwit, post #7

No i po co ta zlosliwosc? Czy Amigowcy (nie wszyscy) zawsze musza wysmiac jakas inicjatywe, chec do zrobienia czegos lub slowa zachety???!!!
[#10] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@MDW, post #8

mam nadzieję że ten sklep nie jest tak "słowny" i "fair" jak Amigo
[#11] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@SOVA KOMPUTERY, post #1

Witam ponownie.

Jak widzę jakiś odzew jest, to pozytywne wrażenie, jako że miałem mieszane odczucia myśląc o powodzeniu takiej akcji, robię to bardziej z sentymentu do Amigi, niż z chęci zysku.
W poprzednim poście ogólnie nakreśliłem o co mi chodzi, postaram się też odpowiedzieć na Państwa pytania:

1. strona www ze sklepem będzie, szukam tylko odpowiedniego serwera
2. Jeśli chodzi o nowe akcesoria to szukam odpowiednich ( znaczy tanich) źródeł.
3. Komis ruszy od połowy lutego.

Pozdrawiam : Rene Pałaszyński
[#12] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@SOVA KOMPUTERY, post #11

szczerze życzę powodzenia.
ci z Włocławka to mają farta :)
czekam na WWW.
[#13] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@10up, post #10

Sporo u nich kupowalem , a takze naprawialem i zlego slowa nie powiem , albo Ty masz pecha , albo co gorsza powtarzasz niesprawdzone informacje .

[#14] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@SOVA KOMPUTERY, post #11

Od jakiegos czasu stawiam serwer i juz niedlugo ruszy. Jesli nie znajdziesz nic ciekawego to zapraszam.
[#15] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@mcbarlo, post #14

Darek S. : Kupowałem w Amigo, "naprawiałem" i powiem dużo złych słów.
Czy Sklep SOVA KOMPUTERY jest w mieszkaniu prywatnym?(bo aMIGO tak!) mam chęć wybrać się do sklepu.
[#16] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@10up, post #15

"Tenap" blad w rozumowaniu!. Nie mow ze firma z krawatami i krystalicznie czystymi szybami dobrze naprawia komputery. To jest tylko "publika". NAWET PECETY NAPRAWIANE SA W DOMACH (i to czesto po godzinach bo jakis giercoman wczaraj cos zepsul a jutro musi miec).
[#17] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@Andrzej Drozd, post #16

Ja też kupowałem w Amigo kilka razy i jak dotąd (odpukać) wszystko było ok.
[#18] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@RTea, post #17

Nie wnikając w to w której FA się kupuje, to nie zawsze ma się tyle szczęścia, że wszystko jest ok.

Kiedyś za starych dobrych (finansowo) czasów, kupiłem wysyłkowo Blizzarda 1260 za ponad 1400 nowych zeta. Blizzardy tuż obok procesora mają punkty lutownicze, na których odpowiednio lutując je ze sobą, wybiera się napięcie zasilające mikroprocesor, +5V dla 68040 lub +3.3V dla 060. Na mojej karcie zworki te były źle połączone, tak że sześćdziesiątka dostawała +5V zasilania. Stabilizator +3.3V na karcie był, ale napięcie z niego nie było nigdzie doprowadzone (oprócz jednego z tych punktów) i po prostu wisiało w "powietrzu". Na szczęście zorientowałem się w tym, zanim kartę w ogóle spróbowałem i połączyłem zworki odpowiednio.

Ale przy firmie, w której kupiłem kartę jest prowadzony serwis Amigi i serwisanci powinni się w tym zorientować, a nie wysyłać taką kartę do klienta. Karta została wyprodukowana przez DCE jako jedna z pierwszych egzemplarzy (numer seryjny trochę ponad 300) i wygląda mi na to że pracownicy tej firmy, po otrzymaniu licencji z phase 5 nie za bardzo wiedzieli co produkują. Nie zdziwiłbym się gdyby podobną wadę miały i inne karty.

[#19] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@ArtPo, post #18

Właśnie się zorientowałem, że moja BPPC 603e 200MHz +40/40 jest 150MHz!, w aMIGO już nic nie kupię!
[#20] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@10up, post #19

Nic dziwnego, że sprzedają kręcone, podobnie robi większość zwykłych użytkowników sprzedających BPPC, w końcu łatwiej sprzedać 200 niż 160;)
[#21] Re: NOWY SKLEP Z AMIGAMI

@szulu, post #20

ale PPC jest taktowane na 150mhz
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem