[#1] dłuuugi start Amigi z dysku SCSI
Witajcie
pozbyłem sie całkowicie dysku IDE z mojej amigi - był on podłączony do standartowego kontrolera A1200 i teraz system startuje z dysku SCSI na kontrolerze Blizzard'a 1230 IV. Wszystko by było super gdyby nie sam start systemu, otóż trwa on dobre 20-25 sekund (czarny ekran). Rozumiem że samo skanowanie szyny SCSI trwa 3-4 sekundy - bo o tyle dłużej trwało kiedy jeszcze system startował z dysku IDE, a więc wygląda na to że amiga wpierw sprawdza flopa, następnie dłuuugo szuka urządzeń IDE, potem skanuje SCSI i dobiero boot'uje system. Moje pytanie jest takie: czy da się to jakoś skrócić?

pozdrawiam - Yarko

[#2] Re: dłuuugi start Amigi z dysku SCSI

@Yarko, post #1

Tak, rozwiązaniem jest drobna modyfikacja złącza IDE. Schemat i opis na aminecie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem