[#1] HighGFX raz jeszcze i monitor Microvitec... może kogoś uszczęśliwię...
otórz... temat już był raz, ale .... znalazłem u szwagra w piwnicy mój stary poczciwy Microvitec 1438 i to nawet z nakładką w kształcie obudowy z zamocowanym filtem polaroida (ongis filtr ten z obudową kosztował krocie). dałem mu kiedys do peceta, ale oto się znalazł. Stan jest nieznany, ale wygląda doskonale. Uporczywie szukam miejsca w domciu (niestety ciasnota w konfiguracji mieskania) by monitorek gdzies umieścić i podpiąć A600. pisaliście bodaj w jednym z wątków, że HighGFX można odpalić na A600 (mam z fastem i 68000) i gdzies mi śmignął zas, że stery owe chodzą w okolicach 22khz i właśnie microvitec je potrafi obsłużyć.

Więc pytanie, czy ktoś używa HighGFX z microvitecem - pytanie o tyle ważne, że szwagier mieszka 100 km ode mnie i jak mam po to się tarabanić , a jest mi bardzo nie po dodze, to może ktoś wie czy to działa na tym monitorze.

A jeśli nie to pomyślałem, że może komus ten monitorek oddam (musze jeszcze sprawdzić, czy działa - a chciałbym bo to sprzęcik z "historią" - sprowadził go dla mnie ongiś jeden red.nacz. znanego pisma amigowego i chyba nawet był tam on w teście zanim do mnie trafił :) )

Ewentualnie jak nie znajdę dla niego miejsca to zamienię się na klawiaturę i myszkę od CDTV (pilot ?) bo chce sobie postawić bo mam jednostke centralną.

[#2] Re: HighGFX raz jeszcze i monitor Microvitec... może kogoś uszczęśliwię...

@xtro, post #1

Niestety nie wiem, czy zadziała z Microvitecem, ale to co wyświetla u mnie w ScreenMode Preferences sugeruje, że powinien.

http://www.apc74.ppa.pl/T/HIGHGFX.png

[#3] Re: HighGFX raz jeszcze i monitor Microvitec... może kogoś uszczęśliwię...

@xtro, post #1

ja używałem na mojej 1200 z monitorem Microvitec który łapał częstotliwości od 15-60kHz i obraz tak latał, że miało się dość po kilku minutach, najgorsza była sytuacja kiedy trzeba było wyświetlić jakiś obraz, który miał dużo poziomych elementów.... Ogólnie ten Microvitec to szajs chyba bo co z tego, że łapie częstotliwości od 15kHz skoro nie da się na to patrzeć :D Teraz do Highgfx używam czasami jakiegoś starego NOname nie wiem co to za marka ale ważne, że działa i nie mruga

Ostatnia modyfikacja: 30.08.2010 23:04:28
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem