[#1] Problemy z AHI
Mam taki oto problem, ostatnio przy próbie zsamplowania jakiejś dłuższej
sekwensji za pomocą MUIHDR (lub samego HDR) i oczywiście AHI, komputer
odmawia mi posłuszeństwa. Zupełnie nie wiem co się moglo zrombać, kiedyś na
większości dostepnych trybów, sampler zgrywał wszystko jak należy, a
teraz po prostu zamraża mi system. O ironio losu, samplowanie na tradycyjnych
programach (AudioMaster czy DigiTon) przebiega poprawnie, tak jak
dawniej. Jeśli ktoś ma pomysł co zrobić, aby przebłagać gniew AHI to byłbym
bardzo "dźwięczny" za pomoc ;)

Pozdrawiam

p.s. mam sampler HDPElectronics, 44kHz STEREO

[#2] Re: Problemy z AHI

@MarX, post #1

U mnie (sampler HiFi Elsat) jest tak samo, ale jak zapuszcze samplowanie w programie Soundprobe (moze byc i wersja demo) to potem HDR/MUIHDR/AHIRECORD zaczynaja dzialac! Tak jakby cos sie odblokowalo! Jest to jedna z tych zagadek, ktorych nie udalo mi sie rozwiazac.:)
[#3] Re: Problemy z AHI

@MarX, post #1

Moze od poprzedniego samplowania zainstalowales nowa wersje AHI ktora ma problemy z HDR? Jezeli nie masz dostepu do starszych wersji to podesle kilka v4.xx
[#4] Re: Problemy z AHI

@Andrzej Drozd, post #3

Andrzej Drozd napisał(a):

> Moze od poprzedniego samplowania zainstalowales nowa wersje AHI
> ktora ma problemy z HDR? Jezeli nie masz dostepu do starszych
> wersji to podesle kilka v4.xx

Ok, pakuj do mnie na maila, będziemy próbować :)

Pozdrawiam!
[#5] Re: Problemy z AHI

@SZAMAN, post #2

mam podobne problemy, tylko ze ja samplowalem sobie z sb4.1 i faktycznie na muiHDR sa zwisy (ale na nieMUIowej wersji ich nie ma).

czyli wina stoi moze po stronie jakiejs klasy MUI. Probowalem zwiekszyc stos w MuiHDR ale to tez nic nie dalo, chociaz raz na ruski rok cos dobrze zgra:).

I tak jeszcze poza tematem: Czy nie ma innego programu z prawdziwego zdarzenia, ktory samplowalby jako WAV,AIFF itp. i nie trzeba bylo z gory ustawiac dlugosci probkowania w sekundach, tylko wciskac RECORD i STOP?
[#6] Re: Problemy z AHI

@stebel, post #5

AHIRecord
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem