[#18]
Re: Czy warto bawić się w SCSI?
@Des,
post #17
Wiesz, ja zawsze będe polecał
Epsona 1640SU, akurat teraz jest na allegro za 4 razy tyle ile powinien kosztowac ale pojawiaja sie taniej. Bardzo dobre kolory, gorszy kontrast, szybki, przez scsi skanuje 1sekunde szybciej niz przez usb :).
I jesli chodzi o zlom to wole taki anizeli "nowe" usb na chipsetach gt68xx.
Ze zlomowych to polecam:
http://allegro.pl/scsi-mustek-paragon-600-ii-cd-i1227376999.html
chodzi bezproblemowo (o tyle o ile pozwalaja sterowniki betascan, nie chcialo mi sie przepisywac zeby sie nie wieszal). Wolny, kolory wzglednie ok, sterowniki pozwalaja na modyfikacje gammy
Mam takze umax astra 1200S, bardzo szybki ale troche gubi kolory, natomiast nie ma siania jak na gt68xxach. do dokumentow jak znalazl, do zdjec gorzej ale da sie przezyc. Jest wiekszy niz inne.
Mam tez HP 6300C i dla mnie jest to najbardziej zjebany skaner jaki mialem, kolory i kontrast sa ok, sterowniki pozwalaja na korekcje gammy i jasnosci sprzetowej ale po 3 skanach sie skaner "zawiesza" czy to na scsi, czy to na usb. System zwierciadel w tym skanerze to chyba diabel wymyslil.
Podsumowujac, najlepsze sa w amigowych zastosowaniach epsony. Jesli cos nie kosztuje wiecej niz 20 zl mozna sie zastanawiac nad innymi.
Ostatnia modyfikacja: 11.09.2010 22:27:54