[#31] Re: whos da masta?

@silverbud, post #30

... do momentu wyjącia z pudełka razem ze zdechłożywym kotem

[#32] Re: whos da masta?

@cacodemon666, post #19

Coś jest nie tak, tylko ty twierdzisz, że AmigaOne to Amiga. Wiec albo ty jesteś zdrowy, a wszyscy chorzy, albo wszyscy są zdrowi a ty jesteś chory.

[#33] Re: whos da masta?

@arti4-92, post #32

Gówno też jest dobre ? Miliony much nie mogą się mylić ?

[#34] Re: whos da masta?

@cacodemon666, post #5

AmigaOne X1000 (nadal hipotetyczna), Sam (obie), AmigaONE i inne tego typu to nie *.so Amigi!!!! ;)

[#35] Re: whos da masta?

@rzookol, post #1

Twój nick w jednym artykule z nazwą podróbki Amigi? Ja bym się obraził i poszedł z tym do sądu...

[#36] Re: whos da masta?

@cacodemon666, post #33

Porównujesz się do muchy?? Chyba naprawdę jest z tobą coś nie tak.

[#37] Re: whos da masta?

@cacodemon666, post #25

Duży, drogi i nazwał go (bo mógł !) Amiga One - bo to nowa lepsza linia następcy Amigi. Model X1000.

No, w końcu mówisz z sensem. Amiga One (nie Amiga), model X1000. Nazwali go tak nie dlatego, że jest następcą Amigi, tylko dlatego, że mogli. OK Jest git.

[#38] Re: whos da masta?

@snajper, post #37

Masz jakiś problem z czytaniem ? Niedowidzisz ? Niedomagasz ? To czemu niepokoisz ?
To czym jest X1000 ? Te głupie 3 literki ONE wystarczą, aby to wspaniałe środowisko amigowe łaskawie uznało lub nie, co jest Amigą, a co nie ?
Twoje głupie Natami, nawet w nazwie nie ma AMIGA, a uważasz to za następcę Amigi ?

Ostatnia modyfikacja: 20.09.2010 18:27:10
[#39] Re: whos da masta?

@cacodemon666, post #38

rzokol jest tak wielki ten artykul ze nawet go nie zauwazylem :))))

[#40] Re: whos da masta?

@cacodemon666, post #38

Czy mam sięgnąć po środki uspokajające i dać Ci wyciszenie na dłuższy okres czasu? Ostrzegam.

[#41] Re: whos da masta?

@cacodemon666, post #38

Twoje głupie Natami, nawet w nazwie nie ma AMIGA, a uważasz to za następcę Amigi ?

Ty tak na poważnie? :P

[#42] Re: whos da masta?

@cacodemon666, post #38

Czemu sie tak denerwujesz? Wszyscy ci tlumacza ze x1000 nie jest amiga a ty uroiles sobie, ze to amiga. Po cholere tak plujesz na ludzi?
Z Prawda nie wygrasz. Klamstwo powtorzone 100 razy jest nadal klamstwem.
x1000 to podrobka amigi, koniec-kropka.
Calosc poprawnie powinienes nazywac: HyperionOS na podrobce amigi.

[#43] Re: whos da masta?

@AmiChris, post #42

Klamstwo powtorzone 100 razy jest nadal klamstwem.

Tutaj to niejaki Goebbels mówił inaczej. Kłamstwo powtórzone wile razy staje się prawdą. Smutne to ale tak jest niestety.

[#44] Re: whos da masta?

@AmiChris, post #42

Wytłumacz więc czemu Hyperion suxx ?

[#45] Re: whos da masta?

@AmiChris, post #42

dla niektorych minimac to amiga

Definicja Amigi powinna byc prosta.. jest 100 % kompatybilna wstecz ? jest amiga ..

kazdy lubi to co ma ..dajmy juz spokoj ..

nie badzmy nachalni ze swoimi pogladami i nie narzucajmy ich "natarczywie" innym a bedzie dobrze !

Ostatnia modyfikacja: 21.09.2010 08:57:59
[#46] Re: whos da masta?

@HOŁDYS, post #45

Widzę, że jest wiele różnych definicji i sposób postrzegania tzw."amigowania". Więcej się w to nie zagłębiam.

[#47] Re: whos da masta?

@HOŁDYS, post #45

Powaznie?Minimac to minimac, nie slyszalem aby ktos cos takiego kiedykolwiek powiedzial. Pomijamy zarty bo to wiadomo, ze mozna pisac bzdury. Kto tak napisal?
W temacie nachalnosci, ja tylko odpowiadam na pewne-nieprawdziwe stwierdzenia co poniektorych, w wiekszosci przypadkow.

W temacie kompatybilnosci wstecz to nawet jeden klasyk miedzy drugim nie byl.
Jednakze zgadzam sie, ze amiga to tylko klasyk.
Nowe rozwiazania to komputery amigopodobne.
Ja rozpatruje pojecie amigi na innym poziomie, dla mnie to feeling i api, to daje np. mos.

[#48] Re: whos da masta?

@cacodemon666, post #44

Czemu suxx, czy ja napisalem ze suxx?
Ja stwierdzam jedynie ze to nie jest amiga. Jedynie szkoda, ze nie uzywaja mui jako glownego gui i skrecaja w strone linuxa.

[#49] Re: whos da masta?

@rzookol, post #31

razem ze zdechłożywym kotem

Protestuje! To nie jest zdechlozywy kot! To jest kot zywozdechly i tego bede sie trzymal!

[#50] Re: whos da masta?

@sand, post #24

Dokładnie to samo przyszło mi na myśl (wchodząc styrany ostatkiem sił aby zobaczyc jeszcze dzisiaj co nowego w świecie amisystemów się wydarzyło - a tu znowu to samo...) - przecież w większości jesteśmy beta/testerami tych skrawków oprogramowania dla nowych amisystemów. W obecnej sytuacji PPA powinno byc portalem wyłącznie dla programistów/testerów, a dla klasykowców classic.ppa.pl.

Rzookol ale musiałeś miec minę jak zobaczyłeś swoj tekst w polityce :P

[#51] Re: whos da masta?

@ede, post #50

a dla klasykowców classic.ppa.pl.

i co na mos.ppa.pl ..bylo 5 osob ,, i na classic.ppa.pl 20 osob ,,

spoleczenstwo jest zbyt mikroskopijne zeby dzielic portal ...
wystarczy ze sa tematyki..do MOSa :) staram sie nie zagladac ..
jak widac udzielam sie w tematach strikte klsykowych..
a jak ktos sra na Amige .. to niestety nie bede bezczynnie tego czytal..
reposta musi byc

[#52] Re: whos da masta?

@HOŁDYS, post #51

kto "sra" na klasyka ?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem