[#10]
Re: CDTV i fast i zgoła potrzeba HD
@Norbert,
post #8
Wiecie chłopaki, cierpliwość to w naszym światku rzecz chyba nabyta :)
W sumie mam przecież HighEndową A600 razem z 10,5MB ze sporym HD (chiałem wcisnąć slima CD, ale uznałem, że narazie podaruję sobie piłowanie obudowy - lubię ją w całości) , szczególnie, że rozebrałem całkowicie i różnymi płynami szorowałem w wannie do białości :)
Mam całkiem opasła klasyczna A1200 z apollo 040 no i CDTV z 3MB i kickiem 3.0. Niestety do tej ostatniej brakuje mi klawiatury, pilota i myszy (stacja klekocząca, ale jest). Pozatym jest w tej chwili używana komercynie jako wyswietacz i musiałbym ja zamienić (chyba na PC...) , ale się jeszcze zastanowie jak ten kontroler tu wyczarujecie.
Ja bym chciał mieś desktop bo fajnie sobie tak amigową klawiaturke na kolanach położyć , rozsiąść się na krześle i cos tam poklepac w wygodnej pozycji, może więc wybór padnie na rozbudowę tej cdtv? Fajnie by było skompletować cały zestaw łącznie z monitorem (jakby co mam na zamiane Microviteca jakby komu zależało i to z filtrem polaroida w specjalnie dopasowanej na 14' monitor obudowie :) )
Wiecie, niedawno tak przy okazji jak podpiałem A600 z której korzystam najczęściej do dużego TV wrzuciłem DPainta i przy córze zacząłem coś śmiesznego animować. Spodobało jej się i zaraz sama dokańczała kolejne klatki i potem kolorowała. Przyszła koleżanka z klasy i zaczęły się kłutnie o mysz :)
Amiga ma swój urok i naprawdę fajne programy. Deluxe Video kupiłem w technikum w 1991 roku oryginalne - koledzy się stukali w czoło, że wydałem 399 tys. (potem Dpainat IV za 699 tys. - mówili że chyba zwariowałem), ale do dziś na nich pracuję i te dwie ami zarabiają na ktorych prezentacje chodzą od nawet 15 lat.
Córa lubi kreoawć więc warto taki komputerek postawić na stałe.
Myślałem nawet o szkole bo ciągle brakuje im informatyka, a jak już mają to przez dwa lata... kopiuj wklej.... Działam w radzie rodziców i chyba w końcu zaproponuję poprowadzenie zajęć nawet gratis , a wtedy ami pojawiła by się w szkole- dzieciaki naprawde w lot łapia animacje czy rysowaniealbo 3D nawet. A że szkoła jest 30m obok.... A600 pod pachę :)