[#1]
TrackTool nagrywa adf-y z błędem...
Witam!
Skleciłem ostatnio z dwóch A600 jedną sprawną, podłączyłem HD 2,5'' zainstalowałem na nim wstępnie z użyciem WinUae i przejściowki usb workbench 2.1. Następnie po odpaleniu z poziomu prawdziwej amigi systemu chciałem nagrać na dyskietki obrazy adf wszystkich pięciu dyskietek systemowych (workbench, install, extras, locale, fonts). Niestety podczas próby wczytania nagranego workbencha z dyskietki występuje kilka razy błąd kontroli parzystości CRC zawsze w tych samych blokach niezależnie jakiej dyskietki użyje do nagrania obrazu. Pomyślałem że mam obraz z błędem i ściągnąłem z innego źródła troszkę niższą wersję zamiast 38.36 nagrałem 38.35 - to samo, zresztą nie mogą być uszkodzone bo poprawnie się ładują pod winuae... Dodam jeszcze że używam stacji od peceta NEC FD1231H z przerobionym kablem FDD. Z 7 gier które zdążyłem nagrać działa 5 ale to może wina kickstartu 2.05 a nie stacji. Do nagrywania używam programów TrackTool oraz Image2Disk z graficznym interfejsem, w obu przypadkach występują te same błędy. Co tu może szwankować? proszę o pomoc .
Pozdrawiam!