@Skiba,
post #6
Co do A3000 to w zasadzie mógłbym po prostu kupić, ale mam tę A600 ładną, wyszorowaną i miejsce jest na nią obok pc. Doszedłem do wniosku, że tak jak jakiś czas temu sobie postanowiłem , nie będe wbijał się w koszty, rozbuduje najładniejsza jak dla mnie małą Ami.
Teraz mam A600 z pecetowym FD, 1 Chip, 8 fast, 1.5 slow i HD 4GB. Co bym w niej chciał modyfikować?Po kolei:
- dokupić drugi mega chip (najlepiej to z IC bo daje dodatkowe możliwości, ale nie koniecznie, choć miło by dorobić USB nawet dla szpanu)
- zmienić ROM na może 3.5
- przerobić tę stacje wreszcie na klikającą lub na amigowe 1,76 (może kupić)
- zamienić HD na przystawkę 2xCF lub dorzucić do tego HD co mam slima CD jeśli będzie mi sie chciało piłować obudowę - bo zakładam, że wszystko ma być w środku (może bym CDTV poemulował)
- zainstalować albo te sterowniki HiGFX albo kartę IC tę ECS (coć chyba wymaga to wyjęcia FD, a on jest mi potrzebny najbardziej)
- dorzucić USB jeśli będzie to możliwe (choć jak mówię niekoniecznie)
- dorzucić jakiś wiatraczek do środka by chłodziło 9.5MB (może jakiś miniradiator na układy)
- kupić wreszcie 2 joysticki Python (takie jak miałem kiedyś i je lubiłem)
- podpiąć to do PC kablem LPT dla komunikacji Ami2PC
- jeśli pojawi się karta 030 kupic jeżeli to będzie realne finansowo (a może jakieś stare Apollo ?)
- zaktualizować możliwie wysoko system
W sumie więc zabawy na 2 lata :) Ale jeli osiągnę kiedyś te kanapkę to będzie fajna :)