[#31] Re: Dziwny problem z ladowaniem programow

@strim, post #30

0xffffff to poczatek 32-bitowego Fast RAMu. Powinno dzialac na golych amigach z prockiem 020+ i rozszerzonym Fast RAMem a takze na amigach z kartami turbo na ktorych montowany jest Fast RAM.
BTW. zauwazylem, ze im wiecej kombinuje ze sprzetem i systemem Amigi tym bardziej ja lubie :D

[#32] Re: Dziwny problem z ladowaniem programow

@Czarek, post #31

0xffffff to koniec pamięci przy 24-bitowym adresowaniu (16mb), 32-bitowe adresowanie umożliwiają tylko karty z pełnymi wersjami procesorów jak 68020, 68030 itd bez literek EC w środku. Podstawowa wersja w A1200 to 68EC020 z 24 bitową szyną danych, zwykłe rozszerzenia pamięci fast wykorzystują obszar 0x200000-0x9fffff, a do 0xffffff jest jeszcze aż 6MB odległości, więc nie ma to dla mnie najmniejszego sensu dlaczego domyślnie ustawiona wartość wskazuje na ostatni bajt pamięci procesorów z 24-bitową szyną.

Wg mapy pamięci 0xffffff to koniec obszaru przeznaczonego na ROM http://www.ntrautanen.fi/computers/hardware/misc/amiga_memory.htm

Ostatnia modyfikacja: 18.10.2010 17:54:57
[#33] Re: Dziwny problem z ladowaniem programow

@rafgc, post #32

No to wyglada na to, ze adresowanie pamieci w mojej amidze sie ostro pokrecilo ;)

[#34] Re: Dziwny problem z ladowaniem programow

@Czarek, post #33

Masakra... no i gratulacje Czarek!
Keep the momentum going!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem